Τάγματα εφόδου στον Ασπρόπυργο σκορπούν τον τρόμο-Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Για τις ρατσιστικές επιθέσεις στην περιοχή

Κατατέθηκε σήμερα  στην Εισαγγελέα του  Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου μηνυτήρια αναφορά που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δράση ταγμάτων εφόδου, με επαναλαμβανόμενες και οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις στηνπεριοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου.

Τη μηνυτήρια αναφορά υπέβαλαν η Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος, πρόεδρος της «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», ο  Τζαβέντ Ασλάμ,πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, ο Πέτρος Κωνσταντίνου,Δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α, η  Ελένη Τάκου,πολιτική επιστήμονας και ο Χρήστος Ηλιάδης μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

Στην αντιπροσωπεία που μετέβη και συνάντησε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, συμμετείχαν επίσης ο Κωστής Παπαϊωάννου και ο δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος. Η κίνηση αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να δοθεί η αρμόζουσα προσοχή στογεγονός ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις στη Γκορυτσά είναι επαναλαμβανόμενεςαπό την ίδια ομάδα φασιστών και ως εκ τούτου υπάρχει η άμεση ανάγκη ναυπάρξει συσχετισμός όλων των σχετικών μηνύσεων σε μία ενιαία υπόθεση.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κράτησε τη μηνυτήρια αναφορά και είπε ότι θαπροχωρήσει κεντρικά η διερεύνηση της  και όχι από το Αστυνομικό Τμήμα Ασπρόπυργου.

Οι συλλήψεις των επτά φασιστών στον Ασπρόπυργο, που οργάνωσαν επίθεση στηναντιφασιστική διαδήλωση 17/6 κατά των Πακιστανών μεταναστών την ώρα τηςμετάβασης τους στο χώρο λατρείας και οι προσαγωγές όλης της φασιστικήςομάδας της Γκορυτσά μετά από επίθεση στη κορυφή της πορείας πιο πριν,δείχνουν ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει τώρα η έρευνα και όχι να χρονίζεισε κάποια συρτάρια Αστυνομικών Τμημάτων.

Τα στοιχεία που κατατέθηκαν,φωτογραφικό υλικό και βίντεο είναι συντριπτικά για τη δράση της φασιστικής ομάδας. Σε αυτά τα στοιχεία, τα θύματα αναγνωρίζουν τους φυσικούς δράστεςτων δολοφονικών επιθέσεων, που δέχτηκαν.Πρόκειται για θετική εξέλιξη, αρκεί να θυμηθούμε την περίοδο, όπου είχαν συσσωρευτεί οι διαβόητες 32 υποθέσεις στα συρτάρια των υπουργών Δημόσιας Τάξης και έφτασαν να προχωρήσουν μόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ύπαρξη των Γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο είναι το ορμητήριοκαι το κέντρο εκπαίδευσης  νέων ταγμάτων εφόδου που κάνουν την εμφάνιση τουςστην περιοχή.