ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ οι συμβολαιογράφοι: «Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν - Θα γίνουν κανονικά οι πλειστηριασμοί»

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζει τα νέα κρούσματα επιθέσεων κατά συμβολαιογράφων αφήνοντας αιχμές για όσους χρωστούν πάνω από 300.000 ευρώ

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ οι συμβολαιογράφοι: «Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν - Θα γίνουν κανονικά οι πλειστηριασμοί»

H Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζει τα νέα κρούσματα επιθέσεων κατά συμβολαιογράφων που βρίσκονταν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς, όπως ο νόμος τους επιβάλλει.

Η επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για τα χθεσινά επεισόδια, υπενθυμίζει ότι οι συμβολαιογράφοι και οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι έχουν επιδείξει την κοινωνική ευαισθησία τους, διαβεβαιώνει ότι θα προστατέψει συναδέλφους που εκφοβίζονται, ξεκαθαρίζοντας τέλος πως –σε αντίθεση με τις κατηγορίες- δεν έγινε από το κυλικείο του Ειρηνοδικείου ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

Όπως μεταδώσαμε την Τετάρτη στο star.gr, χθες σημειώθηκε ένταση στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, με αποτέλεσμα μία γυναίκα να τραυματιστεί και μια άλλη να προσαχθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, μια συμβολαιογράφος προσήχθη μετά από καταγγελία γυναίκας, μέλους του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ότι την έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να χτυπήσει στο χέρι της. Τα μέλη του κινήματος, πήγαν στο ΑΤ Αμπελοκήπων όπου και υπέβαλαν μηνύσεις κατά της συμβολαιογράφου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος:

"Λυπούμαστε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή και μάλιστα με ιδιαίτερα διακριτό τρόπο, στα χθεσινά επεισόδια, προσώπου που έχει καταλάβει, έστω και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θέση με κορυφαίο θεσμικό ρόλο και έχει και την ιδιότητα του δικηγόρου.

Όπως επανειλημμένως έχει τονιστεί, η διενέργεια του πλειστηριασμού αποτελεί σύμφωνα με το νόμο, καθήκον του συμβολαιογράφου, ο οποίος, εφόσον οριστεί ως υπάλληλος του πλειστηριασμού, οφείλει να τον διενεργήσει. Αντίστοιχα αποτελεί υποχρέωση των αστυνομικών αρχών να προστατεύσουν τη διενέργεια κάθε τέτοιου πλειστηριασμού.

Εχθές, όμως, γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης αντιστροφής αυτής της κατάστασης. Με αφορμή αστήρικτες καταγγελίες από πρόσωπα που δεν είχαν κανονικά το δικαίωμα να βρίσκονται σε απόσταση επαφής με τους συναδέλφους συμβολαιογράφους, ταλαιπωρήθηκαν για ώρες οι συνάδελφοι σε Αστυνομικό Τμήμα, μόνο και μόνο επειδή προσπάθησαν να πράξουν αυτό που ο νόμος τους επιβάλλει, όπως, προς τιμήν τους, αμέσως διέγνωσαν οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, μόλις επιλήφθηκαν της υπόθεσης.

Οι συμβολαιογράφοι και οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι έχουμε επιδείξει την κοινωνική ευαισθησία μας, απέχοντας επί πολλούς μήνες από τη διενέργεια πλειστηριασμών για σειρά περιπτώσεων και, ως σήμερα, για ποσά μέχρι και 300.000 ευρώ. Η προσπάθεια, όμως, εκφοβισμού μας, με μεθόδους τραμπουκισμού και στη συνέχεια με αστήρικτες καταγγελίες, είναι απαράδεκτη και δεν θα περάσει. Αναρωτιόμαστε, άλλωστε, ποιοι «αναξιοπαθούντες» αποφεύγουν να καταβάλουν χρέη ύψους άνω των 300.000 χιλιάδων ευρώ και γιατί θα έπρεπε να αποφεύγονται οι πλειστηριασμοί που αφορούν αυτήν την κατηγορία οφειλετών. Μας είναι δύσκολο να καταλάβουμε την «αλληλεγγύη» προς αυτούς τους οφειλέτες, ειδικά, μάλιστα, όταν συνοδεύεται από την στοχοποίηση των συναδέλφων συμβολαιογράφων, που πράττουν, όπως προαναφέρθηκε, απλώς το καθήκον τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό κάθε συναδέλφου που τυχόν αντιμετωπίσει προσπάθειες εκφοβισμού επειδή, σύμφωνα με το νόμο και εκτελώντας υποχρέωση που του επιβάλλεται, διενεργεί πλειστηριασμό, όπως βρέθηκε και εχθές.

Τέλος, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, μια από τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν κατά των συναδέλφων, ήταν ότι δήθεν διενεργούσαν από το κυλικείο του Ειρηνοδικείου ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Φυσικά τέτοια περίπτωση δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει, αφού η διαδικασία και το σύστημα διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Όταν, όμως, σύντομα, ξεκινήσει, υπό την ιδιοκτησία και την εποπτεία των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, θα παρέχει τα εχέγγυα απολύτως ανοιχτών, διαφανών και αδιάβλητων πλειστηριασμών, πράγμα που ενοχλεί εξαιρετικά ορισμένα κυκλώματα.

Δεν μπορούμε, λοιπόν και εμείς να μην αναρωτηθούμε: Μήπως, πίσω από όλα τα μεγάλα λόγια, ο καυγάς γίνεται για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων άμεσα συνδεδεμένων με τη διαδικασία πλειστηριασμού;"

Δείτε επίσης:

ΜΠΑΧΑΛΟ και πάλι στους πλειστηριασμούς της Αθήνας-Συμβολαιογράφος καταγγέλεται ότι έσπρωξε διαδηλώτρια

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top