Παρέμβαση της εισαγγελέως διαφθοράς για την πώληση της βίλας Παπαντωνίου

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν η πώληση του ακινήτου είναι εικονική ή όχι

Παρέμβαση της εισαγγελέως διαφθοράς για την πώληση της βίλας Παπαντωνίου

Η πώληση της πολυτελούς βίλας του ζεύγους Γιάννου Παπαντωνίου- Σταυρούλας Κουράκου  στη Σύρο αντί (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής) 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η περιουσία του θα έπρεπε σύμφωνα με νομικές εκτιμήσεις να έχει δεσμευθεί  από το 2013 καθώς υπάρχαν σοβαρές ποινικές και φορολογικές εκκρεμότητες, τίθεται υπό έρευνα με εντολή της Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η πώληση του ακινήτου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ήταν στην κυριότητα της κας Σταυρούλας Κουράκου  δημιουργεί πολλά ερωτηματικά τα οποία θα κληθεί να διαλευκάνει η εισαγγελική έρευνα καθώς, αφενός από το 2013 εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα για τον τρόπο απόκτησης των ακινήτων που ουσιαστικά επέτρεπε ή επέβαλλε τη δέσμευση της περιουσίας, αφετέρου οι φορολογικές εκκρεμότητες του ζεύγους ήταν μεγάλες, κάτι που – πιθανόν- έθετε εν αμφιβόλω την φορολογική ενημερότητα που είναι αναγκαία για την μεταβίβασή του.

Η νέα έρευνα, που θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης Παπαντωνίου, αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο με το αν η πώληση είναι εικονική η όχι, αλλά και μία ακόμη πτυχή της υπόθεσης. Το πως δόθηκε φορολογική ενημερότητα  για τη μεταβίβαση του εν λόγω ακινήτου στη Σύρο τη στιγμή που υπήρχαν φορολογικές εκκρεμότητες της οικογένειας Παπαντωνίου.

Η έρευνα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα και θα δοθούν απαντήσεις για την πώληση του ακινήτου της Σύρο.

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της χώρας μας αναμένουν τις απαντήσεις από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εντοπίστηκαν να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα, ο πρώην υπουργός κίνησε νομικές διαδικασίες στην Ελβετία προκειμένου να αποφευχθεί το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών.

Οι ελληνικές αρχές έχουν υποβάλλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στις Ελβετικές από τις 22 Μάρτιου, αμέσως δηλαδή μόλις ενημερώθηκαν για την ύπαρξη αυτών των δυο λογαριασμών και του ασφαλιστήριου συμβολαίου στο όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο ένας από τους λογαριασμούς αυτούς από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς εντοπίστηκε πρόσφατα και στη λίστα Μπόγιαρνς, ενώ παράλληλα οι έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης συνεχίζονται και για τους λογαριασμούς της συζύγου Παπαντωνίου που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.

ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Σημαντική λεπτομέρεια σε όλα αυτά είναι πως όλοι οι λογαριασμοί που φέρονται να συνδέονται με το ζεύγος Παπαντωνίου, τίθενται υπό έρευνα όχι μόνο για ενδεχόμενη σύνδεση με «παράνομες αμοιβές’ για υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπογράφηκαν επί των ημερών του στο ΥΠΕΘΑ αλλά και με υποθέσεις που σχετίζονται με την προηγούμενη κυβερνητική θητεία του στο ΥΠΟΙΚ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top