Ανάληψη ευθύνης για τη Eurobank και το Υπουργείο Εργασίας - "Εμείς βάλαμε τις ΒΟΜΒΕΣ" - ΑΝΑΦΟΡΑ και στον Παπαδήμο

Τι λένε στην προκήρυξη

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α) ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στις 19 Απριλίου, αλλά και για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου 2016.

Στην προκήρυξη της, που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση με μακροσκελές κείμενο επιχειρεί να... δικαιολογήσει τις βόμβες.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, στα μνημόνια, στις περικοπές συντάξεων και μισθών, στην ανεργία, αλλά και στην “καπιταλιστική κρίση”, που όπως λένε, επικρατεί σε όλες τις χώρες, ενώ μιλάνε ακόμη και για το Brexit!  

Εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν μεταξύ άλλων για «ταχυδακτυλουργικά κόλπα», ενώ αναφέρουν τα ονόματα των κ.κ  Σαμαρά και Τσίπρα. 

Η οργάνωση δεν αποκαλύπτει πάντως τον τρόπο με τον οποίο εκτέλεσε τις δύο επιθέσεις, ενώ καλεί το λαό σε “ένοπλη ταξική πάλη”.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ 

«Βασική προϋπόθεση για να γίνει βιώσιμο το χρέος είναι να γίνει αβίωτη η ζωή του εργαζόμενου λαού. Αυτό ακριβώς έγινε φανερό και με το PSI (κούρεμα ομολόγων) επί κυβέρνησης Παπαδήμου»,  λένε μεταξύ άλλων αναφερόμενοι στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.  

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τραυματίστηκε έπειτα από έκρηξη παγιδευμένου φακέλου μέσα στο αυτοκίνητό του στις 25 Μαΐου του 2017, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής το χτύπημα.

Δείτε επίσης:

Εξουδετερώθηκε ΒΟΜΒΑ έξω από το υπουργείο Εργασίας - ΑΝΟΙΞΕ η Σταδίου

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από την στιγμή της έκρηξης στην Eurobank