ΑΠΙΑΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ η αξιοπρεπής σύνταξη! Κόβουν ακόμα και το φαγητό

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Κόβουν ακόμα και το φαγητό οι συνταξιούχοι σύμφωνα με έρευνα που έγινε για τις συνέπειες των νέων μέτρων. Την ίδια ώρα τα στοιχεία δείχνουν ότι στην Ελλάδα είναι άπιαστο όνειρο να πάρει κάποιος σύνταξη χίλια ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της MRB οι συνταξιούχοι προτίθενται να περιορίσουν  τις αγορές τροφίμων κατά 33,5%  την ώρα που οι άνεργοι προτίθενται να τις περιορίσουν σε ποσοστό 30%. Οι συνταξιούχοι  δηλαδή είναι σε χειρότερη θέση και από τους ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου εισόδημα.

Ωστόσο το μέλλον δε φαίνεται να βελτιώνεται. Με το νόμο Κατρούγκαλου, για να πάρει κάποιος σύνταξη χίλιων ευρώ θα πρέπει να δουλεύει τουλάχιστον 40 χρόνια και να αμείβεται  κατά μέσο όρο  με 2.000 ευρώ το μήνα.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι υπέρογκες εισφορές με τις οποίες επιβαρύνονται τώρα δε θα έχουν κανένα αντίκρισμα στο μέλλον που θα συνταξιοδοτηθούν

Στα 15 χρόνια εργασίας, αν κάποιος παίρνει κατά μέσο όρο 800 ευρώ μηνιαίως  η σύνταξη θα ξεκινάει από τα 420 ευρώ. Αν κάποιος παίρνει 2500 το μήνα και τα 15 χρόνια η σύνταξη θα μπορεί να φτάνει το αστρονομικό ποσό των  589 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top