Σόμπολος στο Star: Μπορεί να έχουμε ΜΑΖΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ - Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν πεθαίνει

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μίλησε για το τρομοκρατικό χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και παλαίμαχος αστυνομικός συντάκτης, Πάνος Σόμπολος, βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο στούντιο των ειδήσεων του Star Channel και μίλησε για το τρομοκρατικό χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο

Στο ερώτημα της κυρίας Ζαχαρέα «τι πήγε στραβά;», ο κύριος Σόμπολος αποκάλυψε ότι «η ελληνική αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες ταρακουνήθηκαν με το χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό. Δεν έχουν σημασία οι βλάβες που προκάλεσε, αν ήταν μικρές ή μεγάλες. Το χτύπημα αιφνιδίασε τις αρχές και την κοινή γνώμη και έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις, καθώς η είδηση αυτή μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο».

«Επέλεξαν τον κύριο Παπαδήμο ως οικονομικό παράγοντα, ως στόχο οικονομικού ενδιαφέροντος και όχι ως πολιτικού–κατά την άποψη μου-  Στο εξωτερικό άλλωστε είναι γνωστός (σσ ο Παπαδήμος) περισσότερο ως οικονομικός παράγοντας. Το όνομα του είχε βρεθεί στα χαρτιά που κατασχέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα (της συζύγου του Νίκου Μαζιώτη) και οι αστυνομικοί το είχαν υπόψη τους», υποστήριξε ο γνωστός δημοσιογράφος.

«Έχουμε διαφοροποίηση στον τρόπο που χτυπούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις. Παλαιότερα είχαμε τον ΕΛΑ (Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα) που έβαζε βόμβες σε δημόσια κτίρια. Η 17 Νοέμβρη επί 27 χρόνια σκότωνε με το 45άρι. Τώρα αυτά έχουν αλλάξει.... Είδαμε πχ τον φάκελο με τον εκρηκτικό μηχανισμό», επεσήμανε.

«Δεν διαθέτουμε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, πρέπει να ανανεωθούν για να αποφεύγονται τέτοιου είδους χτυπήματα», είπε στην συνέχεια ο κύριος Σόμπολος.

Τέλος, εκτίμησε ότι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ θα προχωρήσουν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει κλιμάκωση τέτοιων χτυπημάτων. «Μπορεί να πάμε και σε... μαζικά χτυπήματα, όπως αυτά που γίνονται στο εξωτερικό. Εύχομαι ποτέ να μην συμβεί αυτό, αλλά θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να παίρνουν μέτρα για όλα», τόνισε.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις εξαρθρώνονται, οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται, όμως η τρομοκρατία, δεν εξαλείφεται, δεν σβήνει, δεν πεθαίνει. Μένει εσαεί», κατέληξε ο κύριος Σόμπολος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top