Κάθε δύο λεπτά ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ένα παιδί!

Οι γονικές αρπαγές αποτελούν τη δεύτερη κατηγορία εξαφανίσεων

Κάθε δύο λεπτά ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ένα παιδί!

Παγκόσμια ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά ήταν χθες και το Χαμόγελο του Παιδιού παρουσίασε κάποια άκρως ανησυχητικά στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτά, το 2016 στη Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 11600 έγιναν 6.149 κλήσεις  που αφορούσαν εξαφανίσεις παιδιών. Ο Οργανισμός χειρίστηκε 170 περιστατικά εξαφάνισης παιδιών -εκ των οποίων τα 33 ήταν παιδιά προσφύγων-και από αυτά προχώρησαν σε δημοσιότητα 47 ενώ για 9 ενεργοποιήθηκε το Amber Alert Hellas.

Nα σημειωθεί ότι 8 στα 10 παιδιά που είχαν εξαφανιστεί μετά τις απαιτούμενες διαδικασίες, εντοπίστηκαν!

Για το πρώτο τετράμηνο του 2017 οι κλήσεις προς το Χαμόγελο του Παιδιού που αφορούσαν εξαφανίσεις  παιδιών, έφτασαν τις 3.052, ενώ τα περιστατικά που χειρίστηκαν ήταν  45. Οι υποθέσεις εξαφανίσεων που είχαν αίσια κατάληξη με τα παιδιά να εντοπίζονται, άγγιξαν το 91%.

Από τις αρχές του χρόνου έως και τις 15 Μαΐου, βάσει των επίσημων στοιχείων της αστυνομίας, ο αριθμός των εξαφανισθέντων ανηλίκων έφτασε τους 125 εκ των οποίων αναζητούνται ακόμη οι 24. Αντίστοιχα το 2016, 241 ανήλικοι εξαφανίστηκαν, ωστόσο οι 204 εντοπίστηκαν από τις αρχές.

Το προφίλ των παιδιών που εξαφανίζονται

Παιδιά ηλικίας 13-18 ετών και κυρίως κορίτσια στην εφηβεία είναι το προφίλ των ανηλίκων που εξαφανίζονται στη χώρα μας.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και πολλές φορές οι δυσλειτουργίες στους κόλπους της οικογένειας είναι η αιτία που οδηγείτο παιδί να φύγει από το σπίτι.

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι γονικές αρπαγές αποτελούν τη δεύτερη κατηγορία εξαφανίσεων με ποσοστό 23%, ενώ το 2016 οι φυγές παιδιών από το οικογενειακό περιβάλλον αποτελούν το 57% των περιστατικών εξαφανίσεων παιδιών.

Κάθε δύο λεπτά αναφέρεται η εξαφάνιση ενός παιδιού. Δηλαδή «τουλάχιστον 250.000 παιδιά «εξαφανίζονται» κάθε χρόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου», έχει δηλώσει η Ντελφίν Μοράλις, επικεφαλής της οργάνωσης Missing Children Europe, τονίζοντας ότι χιλιάδες άλλες υποθέσεις δεν «μπαίνουν» ποτέ στα στατιστικά στοιχεία, γιατί δεν αναφέρονται ποτέ στις Αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top