Κινέζοι φοιτητές μας δίνουν 2,5 εκατ. ευρώ για να σπουδάσουν στη χώρα μας και εμείς τους δείχνουμε την πόρτα εξόδου!

Άκουσουν άκουσον

Τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ χάνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών από προπτυχιακό πρόγραμμα  στην αγγλική γλώσσα που θα απευθύνεται σε 100 Κινέζους  φοιτητές.

Αιτία η αδιαλλαξία του Υπουργείου Παιδείας να ενεργοποιήσει σχετικό νόμο που δίνει τη δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να ιδρύουν αγγλόφωνα τμήματα για αλλοδαπούς φοιτητές, πλην Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι διδάκτρων.

Η φιλοσοφική σχολή, έχει έτοιμο 3ετες πρόγραμμα για σπουδές στην Αρχαία Ελληνική Λογοτεχνία, Ιστορία και Αρχαιολογία με δίδακτρα 8.000 ευρώ το χρόνο.

Ανάλογο πρόγραμμα 4ετους φοίτησης  για 120 φοιτητές  έχει έτοιμο από το 2014 και το Πανεπιστήμιο Θράκης το οποίο περιμένει την έκδοση προεδρικού διατάγματος για να λειτουργήσει.

Την ώρα που τα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου καλοδέχονται τους ξένους φοιτητές, εμείς τους διώχνουμε. Τα ελληνικά  πανεπιστήμια ψυχορραγούν και ο προϋπολογισμός τους συνεχώς μειώνεται .Το υπουργείο παιδείας αντί να τα βοηθήσει, φρενάρει την λειτουργία τους προβάλλοντας   διάφορες δικαιολογίες  όπως ότι οι προτάσεις των Ιδρυμάτων είναι πρόχειρες και ότι τα προπτυχιακά πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top