VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από την στιγμή της έκρηξης στην Eurobank

Σε συναγερμό η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Βόμβα σε κεντρικό κτίριο της τράπεζας Εurobank έβαλαν άγνωστοι χθες βράδυ στην οδό Σανταρόζα, στο κέντρο της Αθηνάς.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα σε γνωστή ιστοσελίδα που προειδοποιούσε για την τοποθέτηση του ωρολογιακού μηχανισμού με τον άγνωστο να λέει χαρακτηριστικά ότι δεν είναι φάρσα.

Η απειλή του άγνωστου ήταν πραγματική… Ο μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε μια εσοχή του κτηρίου της τράπεζας Eurobank όπου στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες εξερράγη μετρά από ακριβώς 35 λεπτά.

Ο χρόνος ήταν αρκετός για να αποκλειστούν από περιπολικά και αστυνομικούς της ομάδας Ζήτα ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από την οδό Σανταρόζα και έτσι να μην τραυματιστεί κάνεις από το ωστικό κύμα και τα σπασμένα τζάμια των γύρω καταστημάτων.

Ο συναγερμός χτύπησε στις 10 και 3 πρώτα λεπτά όταν ο άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα zougla.gr και είπε ότι σε 35 λεπτά θα εκραγεί βομβά. Πριν κλείσει το τηλέφωνο επισήμανε ότι «δεν είναι φάρσα».

Στις δέκα και 5 ο φύλακας του κτιρίου τηλεφωνεί στην Άμεση Δράση και λέει ότι οι κάμερες κλειστού κυκλώματος του κτιριού κατέγραψαν τους βομβιστές

«Στις 21:52 είδα από το κλειστό κύκλωμα δυο άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά, τα οποία επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα να σταματούν. Ο ένας από τους δυο κατέβηκε και άφησε ένα σακίδιο μπροστά στην είσοδο του κτιρίου. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν» δήλωσε ο φύλακας της Τράπεζας.

Στις 22:38 ο μηχανισμός εξερράγη.

Όσο δεν υπάρχει προκήρυξη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είναι σε συναγερμό. Άλλωστε υπάρχουν δυο ακόμα επιθέσεις για τις οποίες δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Τον περασμένο Δεκέμβρη στο υπουργείο Εργασίας και τον περασμένο Φεβρoυάριο στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης. Και στις δυο περιπτώσεις όμως οι μηχανισμοί λόγω λάθους στην συνδεσμολογία δεν εξερράγησαν.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστήριων χρησιμοποιούσαν μέχρι και κόσκινο ώστε να εντοπίσουν υπολείμματα του ωρολογιακού μηχανισμού ο οποίος προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στο εσωτερικού του κτίριού της τράπεζας ενώ η οδός Πανεπιστήμιου παρέμεινε κλειστή για ώρες προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.