Καταδικάστηκε ο Τούρκος που συνελήφθη πάνω σε ελληνική βραχονησίδα-ΟΛΕΣ οι εξελίξεις

Θέλει να ταξιδέψει στην Στοκχόλμη όπου θα υποβάλλει αίτηση για άσυλο /Πρώτη ανάρτηση: 19-04-2017 17:08

Τα ξημερώματα της Κυριακής, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία, οι λιμενικές αρχές της Σύμης δέχθηκαν τηλεφώνημα από ένα νεαρό Τούρκο, ο οποίος τους δήλωσε ότι μόλις είχε αποβιβαστεί στη βραχονησίδα Νίμο, στη βόρεια πλευρά του νησιού. Όταν έσπευσε σκάφος του Λιμενικού, ο 27χρονος άνδρας είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα, επειδή καταζητείται στη χώρα του, κι η ζωή του κινδυνεύει.

Αιτία, όπως εξήγησε, μια εφαρμογή στο κινητό του, κάτι σαν το Viber, που οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι μέσω αυτής, μπορεί να στείλει αποκρυπτογραφημένα μηνύματα. Όσοι Τούρκοι έχουν αυτή την εφαρμογή, η οποία έχει απαγορευτεί από τις τουρκικές αρχές, θεωρούνται αυτομάτως ύποπτοι από το καθεστώς Ερντογάν, κι έχουν μπει σε λίστα οπαδών του Γκιουλέν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός που έφτασε στα υψηλότερα κλιμάκια των ελληνικών αρχών στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν και οι Βρυξέλλες. Η χρονική συγκυρία, το ό,τι ο Τούρκος ταξίδευσε μόνος του, το νεαρό της ηλικίας του, οι πληροφορίες για δράση κατασκόπων της Τουρκίας σε νησιά του Αιγαίου, και κυρίως ότι αρνήθηκε να ζητήσει πολιτικό άσυλο, προκάλεσαν ζωηρό ενδιαφέρον των Ελλήνων αξιωματούχων. Ο ίδιος δήλωσε δικηγόρος, κι επέδειξε σχετική ταυτότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες πάντως ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του. Μάλιστα η Γιουροπόλ πιστοποίησε ότι πρόκειται πράγματι για πρόσωπο που περιλαμβάνεται σε λίστα καταζητούμενων γκιουλενιστών.

Ο Τούρκος μεταφέρθηκε στη Ρόδο, όπου σήμερα το πρωί καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο, σε φυλάκιση τριών μηνών με αναστολή, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Στην απολογία του υποστήριξε ότι έχει βίζα Σένγκεν σε ισχύ μέχρι την 23η Απριλίου, κι αν εισερχόταν νόμιμα θα περνούσε από έλεγχο διαβατηρίων στην Τουρκία. Ήθελε, όπως κατέθεσε, να εισέλθει στην Ευρώπη, πριν να λήξει η βίζα του, με σκοπό να ταξιδέψει στη Στοκχόλμη, όπου θα υποβάλει αίτηση για άσυλο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ VIDEO.