Νέο αίτημα για αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Γ. Σμπώκος: Είμαι παντελώς αθώος

Νέο αίτημα για αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Νέο αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλε η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τη σημερινή συνεδρίαση, στην οποία απολογήθηκε ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, Γιάννης Σμπώκος, αλλά και η δικηγόρος που φέρεται να εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του σπιτιού του πρώην υπουργού, στην Ακρόπολη.

Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου υπέβαλαν το νέο αίτημα ενώ συνεχίζονται οι απολογίες κατηγορουμένων, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια κατεπείγουσα διαδικασία λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.

Κατά την εξέταση της αίτησης κατέθεσε στο δικαστήριο ο διευθυντής της Β' Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού Γ. Οικονομόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων.

Ο γιατρός είπε πως ο πρώην υπουργός υποβλήθηκε σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη και τόνισε ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής». Όπως είπε, «θα πρέπει να έχει συνεχή ιατρική παρακολούθηση για την αποκατάσταση της υγείας του, να έχει συγκεκριμένη διατροφή και να προχωρήσει σε κινησιοθεραπεία».

Ο μάρτυρας επεσήμανε: «Η φυλακή, λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί. Χρειάζεται ειδική θεραπεία για να επανέλθει, να αποφευχθούν οι λοιμώξεις. Στην ηλικία του κ. Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν είναι εύκολο. Θέλει προσοχή για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για την καθημερινότητά του».

Η εισαγγελική εισήγηση επί του θέματος αναμένεται κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Γ. Σμπώκος: Είμαι παντελώς αθώος

Απολογούμενος, ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος, αρνήθηκε την κατηγορία που αφορά παράνομες αμοιβές από τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1, υποστηρίζοντας πως έχει καταδικαστεί άδικα σε 16 χρόνια κάθειρξη. «Είμαι παντελώς αθώος» σημείωσε.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, υποστήριξε στο δικαστήριο πως η κατηγορία σε βάρος του είναι «παντελώς αβάσιμη» και ότι βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης «γιατί ήθελαν μία Ιφιγένεια να θυσιαστεί για να ικανοποιηθεί ο λαός».

Αρνείται τις κατηγορίες και η δικηγόρος Μαρία - Ταλίτα Τσεκούρα

Στο δικαστήριο απολογήθηκε και η δικηγόρος Μαρία-Ταλίτα Τσεκούρα, η οποία σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη με αναστολή, καθώς φέρεται ως εκπρόσωπος εξωχώριας εταιρείας η οποία εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που εμφανίζεται να αγόρασε το ζεύγος Τσοχατζόπουλου στο όνομα της Βίκης Σταμάτη το 2010.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε, ούτε εκείνη ούτε ο πατέρας της, επίσης δικηγόρος, εάν η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε παρανόμως ή όχι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top