Oι αγρότες της Κρήτης ανοίγουν «βεντέτα» με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-«Οι βουλευτές δεν θα πατήσουν καθόλου στο νησί»

«Όποιοι πατήσουν θα έχουν την φιλοξενία που είχαμε και εμείς στην Αθήνα»/ Πρώτη ανάρτηση: 09-03-2017 16:41

Αποφασισμένοι για όλα είναι οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι μετά την απόβαση στο κέντρο της Αθήνας και την «θερμή» υποδοχή που τους επεφύλαξαν τα ΜΑΤ στην πλατεία Βάθη, αποφάσισαν να το… «ανταποδώσουν» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στον «Real Fm», ο πρόεδρος της Επιτροπής των αγροτών της Κρήτης, Γιώργος Ντισπυράκης, άνοιξε… βεντέτα με την κυβέρνηση, λέγοντας πως όποιοι βουλευτές «πατήσουν στην Κρήτη θα έχουν τη φιλοξενία που είχαμε εμείς στην Αθήνα από τον κ. Αποστόλου».

Στην ερώτηση αν επιμένει στην άποψη ότι οι αγρότες δεν θα αφήσουν κανένα κυβερνητικό στέλεχος να πατήσει το πόδι του στην Κρήτη, ο ίδιος απάντησε:

«Βεβαίως. Θα ξεκινήσουμε από την Παρασκευή. Ξέρουμε εμείς τον τρόπο μας. Θα πάμε εκεί, μπροστά τους. Δεν θα μπουν πουθενά. Δεν θα πατήσουν καθόλου στην Κρήτη».

Και πρόσθεσε: «Όποιοι πατήσουν στην Κρήτη θα έχουν τη φιλοξενία που είχαμε εμείς στην Αθήνα από τον κ. Αποστόλου, έναν ακατάλληλο άνθρωπο, έναν άνθρωπο που δεν ξέρει τι του γίνεται και ξέρει να κάνει τον υπουργό».

ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

Εν τω μεταξύ όπως θα δείτε και στο video του Star, με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι Κρητικοί στο λιμάνι του Πειραιά τους αγρότες που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Αφέθηκαν ελεύθεροι μία ώρα πριν αναχωρήσει το καράβι για το νησί.

Ο Γιώργος Κονιουδάκης βλέποντας τον συντοπίτη του να σέρνεται στο έδαφος, έσπευσε, όπως λέει, να τον βοηθήσει, πέφτοντας και ο ίδιος στα χέρια των ΜΑΤ.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης είναι και οι γυναίκες της αγροτιάς. «Δε θα αφήσουμε τη γη μας και τους κόπους μιας ζωής να πάνε χαμένους» λένε στο Star.

Οι γονείς κρατούν, όπως φαίνεται, με νύχια και με δόντια τα παιδιά τους στα χωριά. Δουλεύουν απ΄το πρωί έως το βράδυ για ψίχουλα.

Οι αγρότες δεν έχουν να τα βάλουν μόνο με την εφορία και τον ΕΦΚΑ, αλλά και με τις καιρικές συνθήκες. Χθες, καλλιέργειες στο Ηράκλειο καταστράφηκαν. Ανεμοστρόβιλος έπληξε το Τυμπάκι και ξήλωσε δεκάδες θερμοκήπια. Οι παραγωγοί δεν ήταν εκεί. Είχαν ανέβει στην Αθήνα κι εκείνη την ώρα «έτρωγαν» χημικά έξω απ΄το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.