Επίθεση της Σαββαϊδου στην κυβέρνηση μέσω του ΣτΕ

Τους κατηγορεί για "κατάχρηση εξουσίας"

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για την αποπομπή της εξαπέλυσε μέσω της προσφυγής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η πρώην γενική γραμματέας δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, η οποία πάφθηκε από τα καθήκοντα της, τον Οκτώβριο του 2015 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η κα Σαββαίδου έχει προσφύγει στην  αυξημένη επταμελής σύνθεσης του Γ΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να αναμένεται να  εκδώσει την απόφασή του μέχρι το καλοκαίρι. Στην προσφυγή της, που συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη αναφέρει πως η απόφαση για την απομάκρυνσή της συνιστά κατάχρηση εξουσίας, αφού ελήφθη όχι προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, επειδή η ίδια δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση. Επίσης, υποστήριξε ότι η πολιτική εμπάθεια απέναντί της, προκύπτει από σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν την επί μακρόν προσπάθεια απομάκρυνσή της από τη γενική γραμματεία  και τις απόπειρες της κυβέρνησης καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας της να την εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Ανέφερε ακόμα πως με το υπ’ αριθμ 1338/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, κρίθηκε να μην γίνει σε βάρος της κατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και να μην παραπεμφθεί σε δίκη.

Η δίωξη σε βάρος της είχε ασκηθεί διότι φερόταν να είχε δώσει  χρονικό περιθώριο ενός έτους – και όχι ενός μήνα, όπως ορίζει ο νόμος – στους τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.