Το star.gr στο Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας: Φαντασμαγορικό σκηνικό, καλές τιμές και νόστιμο φαγητό!

Συναυλίες, παρελάσεις και οικονομικές προτάσεις

Η Χαλκίδα φοράει για μια ακόμη χρονιά τα αποκριάτικα της, οργανώνει πλήθος εκδηλώσεων μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα και μας προσκαλεί στο μοναδικό θαλασσινό καρναβάλι της χώρας, που έκανε τα πρώτα του δειλά βήματα το 2001.

Θέμα του φετινού θαλασσινού καρναβαλιού είναι η «Τιτανομαχία στον Ευβοϊκό». Πυροτεχνήματα ηχητικά και οπτικά εφέ, εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών θα συνθέσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, με αποκορύφωση το τριήμερο της Αποκριάς στις 24-26 Φεβρουαρίου.

Πέρυσι, οι πειρατές αποπειράθηκαν να καταλάβουν το πέρασμα του Ευρίπου. Δεν τα κατάφεραν. Φέτος οι «Θεοί του Ολύμπου» καλούνται να καταλάβουν το Στενό του Ευρίπου, εκεί που ο Βορράς συναντά το Νότο και τα θαλάσσια ρεύματα μπερδεύονται κάτω από την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας. Η δράση κορυφώνεται μέσα στη θάλασσα με μια διένεξη του Δία και του Ποσειδώνα, ενώ η Αθηνά εμφανίζεται από αέρος, προσπαθώντας να ηρεμήσει τους τιτάνες που με μορφή τεράτων βγαίνουν από τη θάλασσα και το πετρωμένο βουνό που βρυχάται και στο τέλος καίγεται μέσα στη λάβα και τη φωτιά.

Η «Τιτανομαχία στον Ευβοϊκό» θα γίνει με... χορό, τραγούδι, φαγητό, κρασί και δραστηριότητες για κάθε ηλικία, ενώ το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς δύο μεγάλες παρελάσεις καρναβαλιστών με γιγάντια άρματα, συναυλίες και δραστηριότητες στη θάλασσα θα χαρίσουν αξέχαστες στιγμές στον κόσμο που θα βρεθεί στην Χαλκίδα.

Το θαλασσινό καρναβάλι λήγει με ένα μεγάλο πάρτι και συναυλία των REC, ενώ την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζονται τα Κούλουμα στη Χαλκίδα και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Αυλίδα, Αρτάκη, Ληλάντιο, Ανθηδώνα) με σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακό γλέντι.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ)), Λίλιαν Ζλακώνη, μίλησε στο star.gr για την μεγάλη γιορτή της πόλης.

Λίλιαν Ζλακώνη

«Το σλόγκαν του καρναβαλιού μας είναι “τόσο μοναδικό, τόσο κοντά!”. Η Χαλκίδα είναι 50 λεπτά με αυτοκίνητο από την Αθήνα, ενώ με τρένο ή λεωφορείο το ταξίδι διαρκεί μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας επιπλέον κίνητρα στους... καλοφαγάδες!

«Η Χαλκίδα προσφέρει μια μοναδική γαστρονομία που βασίζεται στις θαλασσινές νοστιμιές. Έχουμε περισσότερα από 25 είδη οστράκων, φρέσκο ψάρι και ληθώρα πρωτότυπων θαλασσινών εδεσμάτων. Είμαστε η πόλη του ούζου και των θαλασσινών! Στην πόλη μας, μπορεί κάποιος να γευτεί εξαιρετικές Ευβοιώτικες σπεσιαλιτέ τοπικών ζυμαρικών και κρεάτων. Γενικότερα, το φαγητό είναι πολύ υψηλής ποιότητας και θα έλεγα ότι καλύπτει όλα τα βαλάντια», πρόσθεσε η ίδια, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες που σκέφτονται μια μίνι απόδραση για την Καθαρά Δευτέρα, ότι δεν θα τους βγει ο κούκος αηδόνι!

Χαλκίδα

Ερέτρια

«Δεν είμαστε μια ακριβή πόλη», τόνισε η κυρία Λίλιαν Ζλακώνη, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την διαμονή των επισκεπτών στην Χαλκίδα!

«Οι επισκέπτες να επιλέξουν τα ξενοδοχεία του Δήμου Χαλκιδέων και σε μικρή απόσταση αυτά της Ερέτριας, ή αν επιθυμεί κάποιος το βουνό, μπορεί να μείνει στη Στενή Ευβοίας», διευκρίνισε.

Στενή Ευβοίας

Αν λοιπόν είστε λάτρεις της...  θάλασσας, του γλεντιού και του καλού φαγητού, φτιάξτε βαλίτσες για Χαλκίδα!

Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλκιδέων, του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας-ΔΟΑΠΠΕΧ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)