Αρκουδάκι έκοβε ΒΟΛΤΕΣ πάνω στον πάγο στην Καστοριά ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Κυνηγούσε αμέριμνη πουλιά

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι της Καστοριάς το μεσημέρι της Κυριακής, που έτυχε να περνούν από την παγωμένη λίμνη της πόλης.

Εκεί, γύρω στις 13:00 εμφανίστηκε μια μικρή αρκουδίτσα, η οποία έκανε βόλτες πάνω στον πάγο αμέριμνη, παίζοντας και κυνηγώντας πουλιά.

Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση, ώστε να απομακρυνθεί η μικρή αρκούδα από τη λίμνη σε συνεργασία με τον «Αρκτούρο» και της «Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς».

«Βλέπαμε την αρκούδα που είναι μικρής ηλικίας, περίπου 3 χρονών, να παίζει με τα πουλιά και να κατευθύνεται όλο και προς την πόλη. Προσπαθήσαμε τότε να την τρομάξουμε με κροτίδες και κόρνες, φοβούμενοι πάντα μη τυχόν σπάσει ο πάγος και εγκλωβιστεί στα παγωμένα νερά», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος του «Αρκτούρου» και της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, το μικρό αρκουδάκι δεν τρόμαξε καθόλου από την παρουσία των αστυνομικών και των μελών του «Αρκτούρου», και αντί να φύγει κρύφτηκε στα καλάμια.

«Τελικά, αφού καταφέραμε να διώξουμε πρώτα τον κόσμο, κατευθύναμε την αρκούδα προς το βουνό απ΄ όπου και έφυγε, μετά από περίπου 4 ώρες... βόλτα στην λίμνη», καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.