Παραμένουν ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου

Πληρωμένη απάντηση Καμμένου στην Άγκυρα

Σκληρή απάντηση στην προκλητική και απειλητική ρητορική της Τουρκίας σχετικά με το θέμα της μη έκδοσης των 8 αξιωματικών έδωσε σήμερα ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας πως η Άγκυρα για το θέμα της επανεισδοχής προσφύγων να απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία πήρε 3 δις. ευρώ και το ΝΑΤΟ.

Εντωμεταξύ, οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται στο κελί του αστυνομικού τμήματος στο Ολυμπιακό χωριό παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει την έκδοσή τους.

Ο διευθυντής του τμήματος αλλοδαπών παρέτεινε την κράτησή τους για 3 μήνες γιατί, όπως αναφέρει, είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια.  Όπως λένε αστυνομικές πηγές αυτό ουσιαστικά γίνεται για τη δική τους ασφάλεια, όμως οι ίδιοι τη Δευτέρα το πρωί θα εμφανιστούν ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου να εκφράσουν αντιρρήσεις. 

«Δεν φοβόμαστε τίποτα. Θέλουμε να βγούμε από τη φυλακή. Είμαστε χαρούμενοι που η δικαιοσύνη κέρδισε το παιχνίδι αλλά ακούγεται πως θα μείνουμε υπό κράτηση. Γιατί;» , δήλωσε στη Real News o πιλότος του τουρκικού ελικοπτέρου Αμπντουλάχ Γετίκ.

Η υπόθεση των 8 αυξάνει την πίεση προς την Τουρκία, καθώς πέραν αυτού ήδη , όπως γράφει το Σπίγκελ, τουλάχιστον 40 Τούρκοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε βάσεις του ΝΑΤΟ , υπέβαλλαν αίτηση ασύλου στη Γερμανία, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία.

Κοινό χαρακτηριστικό των αξιωματικών αυτών με τους 8 που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι πως πρόκειται για ευρωπαϊστές. Χαρακτηριστικό είναι πως και ο ταγματάρχης Αμπτουλάχ Γκιουζέλ που κρατείταις στην Ελλάδα, ήταν παλαιότερα υπασπιστής του διοικητή του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε πολιτική την απόφαση μη έκδοσης και ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε την κυβέρνηση να την ανατρέψει, ενώ ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας κατήγγειλε την Ελλάδα για τη στάση της απέναντι τους Κούρδους.

 «Η Ελλάδα με την απόφαση έδειξε σε πόσο λάθος δρόμο είναι στον αγώνα κατά του τρόμου και της τρομοκρατίας. Περιμένουμε από την Ελλάδα να διορθώσει άμεσα αυτό το λάθος και την άδικη απόφαση και να επιστρέψει αυτά τα 8 άτομα στην Τουρκία», δήλωσε ο Φικρί Ισίκ.

Πληρωμένη απάντηση όμως τους έδωσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είπε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να στρέψει τις απειλές του προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πλευρές με τις οποίες έχει υπογράψει συμφωνίες, και όχι στην Ελλάδα. 

Τα χτυπήματα όμως που δέχεται η Άγκυρα είναι και οικονομικά αφού σήμερα ο οίκος Fitch υποβάθμισε στην κατηγορία των σκουπιδιών τα ομόλογά της ενώ ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την οικονομική προοπτική της Τουρκίας από σταθερή σε αρνητική.