Σε χείμαρρο μετατράπηκε η Νάουσα της Πάρου!

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπνιξαν το νησί

Από τις 8 περίπου το βράδυ της Τρίτης 24 Ιανουαρίου, βρέχει καταρρακτωδώς σε ολόκληρη την Πάρο. Η τρομερή αυτή βροχή δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για την ήδη «μουσκεμένη» Πάρο, αφού τις δύο τελευταίες μέρες το νησί «πνίγηκε» από παρατεταμένες κατά τόπους ισχυρές βροχές.

Τα πρώτα προβλήματα ήδη έχουν εμφανιστεί, καθώς "βούλιαξε" το κεντρικότερο σημείο της, το γεφυράκι της Νάουσας. 



Από τη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στα χωριά μέχρι το λιμανάκι και το γεφύρι της, το γνωστό σημείο του ποταμού που το καλοκαίρι λειτουργεί ως πολυσύχναστος χώρος στάθμευσης, έχει μετατραπεί σε σφοδρό ορμητικό χείμαρρο. Σε ορισμένα σημεία, το ύψος του νερού φτάνει μέχρι και το ένα μέτρο! Απροσπέλαστο παραμένει λοιπόν το πλημμυρισμένο ποτάμι ενώ προβλήματα παρατηρούνται και στα περίχωρα της Νάουσας όπως και στο δρόμο που οδηγεί στις Κολυμπήθρες.



Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εκεί. Το νερό στο ορεινό χωριό Λεύκες έφθασε σε ορισμένα σημεία το ενάμισι μέτρο, με πολλούς οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι για ώρα στα οχήματά τους. 



Ο δρόμος Παροικίας – Λευκών είναι αυτή τη στιγμή σχεδόν αδιάβατος, ενώ σε ορισμένα σημεία αποκολλήθηκαν βράχια, προκαλώντας περαιτέρω προβλήματα προσβασιμότητας στην περιοχή. 

Στον Πρόδρομο, επίσης, αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ευτυχώς, χωρίς να κινδυνέψουν ή να τραυματιστούν οι επιβάτες, το όχημα απεγκλωβίστηκε με ειδικό μηχάνημα.