Σουρεάλ καταστάσεις στην Θεσσαλονίκη! ΕΝΤΑΣΗ και ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ για τους πλειστηριασμούς

Χαμός σε ειρηνοδικεία της χώρας - Νέο νομοσχέδιο ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης -Πρώτη ανάρτηση 18-01-2017 18:37

Ένταση επικράτησε και σήμερα Τετάρτη στο ειρηνοδικείο της Αθήνας. Ελάχιστοι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι επιχείρησαν να παρασταθούν σε πλειστηριασμούς, προπηλακίστηκαν από πολίτες και μέλη φορέων και κομμάτων, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Στο ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου της πόλης δέχθηκε φραστική επίθεση από διαδηλωτές και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Το υπουργείο δικαιοσύνης, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έχουν οδηγήσει σε ακύρωση εκατοντάδων πλειστηριασμών ετοιμάζει νομοσχέδιο, ώστε οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται πλέον ηλεκτρονικά στα γραφεία των συμβολαιογράφων τρεις φορές την εβδομάδα.

Μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» διαμηνύουν από την πλευρά τους ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους! 

«Αν χρειαστεί, θα πάμε στα τραπεζικά υποκαταστήματα, προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή τη λεηλασία», προειδοποιούν. 

Εν τω μεταξύ, στις 8 Μαρτίου 2017, ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη οι πλειστηριασμοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2017. Βγαίνει στο σφυρί διαμέρισμα 66 τετραγωνικών μέτρων, με τιμή εκκίνησης 56.000 ευρώ. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του χρωστά στο δημόσιο 25.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 14 είναι προσαυξήσεις!

​Έκοψαν βασιλόπιτα έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς 

Νωρίτερα, τη δική τους βασιλόπιτα έκοψαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου διαμαρτύρονται κάθε Τετάρτη ενάντια στους πλειστηριασμούς, τα μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Με αρκετή δόση χιούμορ έκοψαν κομμάτι για την κυβέρνηση, τις τράπεζες, την ΕΕ , το ΔΝΤ αλλά και τους συμβολαιογράφους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, το φλουρί έπεσε στην πρόεδρο του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση- Χρουσαλά, με την οποία επικράτησε νωρίτερα ένταση.

 

BINTEO από newreport

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top