Θεοφάνεια: Τολμηρές βουτιές και κλάματα για τον Σταυρό! Το STAR παντού

Mε λαμπρότητα και απρόοπτα τελέστηκε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων

Ο εορτασμός των Θεοφανείων σημαδεύτηκε  από απρόοπτα!

Στη Λάρισα τρεις ήταν οι θαρραλέοι κολυμβητές που έπεσαν για να πιάσουν το σταυρό στα παγωμένα νερά του Πηνειού. Ο ανθυπασπιστής της 110 Πτέρυγας Μάχης Κωνσταντίνος Αθανασιάς μόλις παρέδωσε τον σταυρό στον Μητροπολίτη ξέσπασε σε κλάματα 

Η Ελένη Καραγιάννη ήταν εκείνη που έπιασε το σταυρό στη Ρόδο. 16 κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα, αλλά τα νερά ήταν θολά και όλοι τους κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να τον εντοπίσουν .

Στα Ιωάννινα το σταυρό τον έπιασε ένας φοιτητής από τη Χιλή που ζει μόνιμα στην πόλη .

Στην Πετρούσσα Δράμας, ο αγιασμός γίνεται σε μια δεξαμενή και οι νέοι του χωριού πέφτουν στα νερά με τα ρούχα, λόγω του ψύχους. 

«Για τον αδερφό μου», φώναζε ο κολυμβητής που έπιασε το σταυρό στα Χανιά. 

Στην Χίο, ο αγιασμός των υδάτων έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή και μόνο ένας άνδρας έπεσε για να τον πιάσει. Οι κακές καιρικές συνθήκες στο Ηράκλειο δεν επέτρεψαν να γίνει η τελετή του αγιασμού. Ωστόσο, οι κολυμβητές βούτηξαν στην παγωμένη θάλασσα και σχημάτισαν με τα σώματα τους το σήμα του σταυρού .

Μέσα στο χιόνι και σε μείον επτά βαθμούς Κελσίου έγινε ο αγιασμός των υδάτων στον Αμύντα στη Φλώρινα .Κάποιοι μάλιστα ήταν ιδιαίτερα τολμηροί και έπεσαν στα παγωμένα νερά.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ