Χίος: Πρόσφυγας βασανίζει τον γιο του που σπαράζει στο κλάμα

Ο μικρός είναι ανυπεράσπιστος

Το άδικο πρόσωπο της ζωής είδε από πολύ μικρό ένα αγοράκι από την Συρία. Το παιδί όχι μόνο εγκατέλειψε την πατρίδα του και ζει στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες αλλά έπεφτε θύμα βασανισμού από τον ίδιο του τον πατέρα.

Όπως βλέπετε, ο άνδρας χτυπάει με μανία τον μικρό στις ντουζιέρες του καταυλισμού. Στην προσπάθειά του να σταθεί όρθιο εκείνος είτε το τραβά, είτε το χτυπάει στο πρόσωπο και στα πόδια με αποτέλεσμα το παιδί να πέφτει και πάλι κάτω.

Το αγοράκι, που δεν είναι πάνω από τεσσάρων χρονών, σπαράζει στο κλάμα ωστόσο δεν συγκινεί τον πατέρα του που συνεχίζει για αρκετή ώρα να βασανίζει το παιδί μέχρι τη στιγμή που ένας άνθρωπος τον σταματάει.

Για καλή τύχη του παιδιού κάποιος προχώρησε σε καταγγελία του περιστατικού στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο ενημέρωσε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αναζήτησαν τον δράστη.

Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο δράστης προσπάθησε να κρυφτεί, όχι όμως για πολύ αφού αργά το μεσημέρι της Τρίτης οι Αστυνομικοί τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου όπου και κρατείται.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία πρόκειται για 32χρονο Σύρο και το βίντεο τραβήχτηκε το βράδυ της Δευτέρας.Παρότι η συμπεριφορά του δράστη ήταν γνωστή εδώ και καιρό κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει μέχρι που άλλος πρόσφυγας κατήγγειλε το περιστατικό σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.


Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και κρατείται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, το παιδί θα περάσει υπό την επίβλεψη της Μ.Κ.Ο. «Μετάδραση».