Απεργία ΠΝΟ: ΑΔΕΙΑ τα σούπερ μάρκετ – Σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι αγρότες

Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η Ναυτική Ομοσπονδία που σημαίνει ότι τα πλοία παραμένουν με δεμένους κάβους στα λιμάνια όλης της χώρας μέχρι και το πρωί της Κυριακής.

Την ίδια ώρα άδεια είναι τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ σε δεκάδες νησιά. Οι ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης είναι πλέον εμφανείς, καθώς για 7η ημέρα τα καταστήματα δεν έχουν παραλάβει εμπορεύματα.

Στην άλλη όψη του νομίσματος ο 43χρονος Χρήστος που δουλεύει εδώ και 20 χρόνια ως θαλαμηπόλος. «Δε θα κάνουμε πίσω. Με αυτή την απεργία, παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί», μας λέει.

'Ένταση επικράτησε στο λιμάνι του Ηρακλείου από αγανακτισμένους αγρότες που δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην αγορά.

Χθες, το απόγευμα αναχώρησε από την Κρήτη ένα πλοίο φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα. Ωστόσο, όπως μας λένε παραγωγοί του νησιού, εκατοντάδες τόνοι οπωροκηπευτικών που προορίζονταν για εξαγωγή στην ευρωπαϊκή αγορά σαπίζουν στις αποθήκες.

Οι ναυτεργάτες συναντήθηκαν με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, από τον οποίο, όπως υποστηρίζουν, δεν έλαβαν καμία δέσμευση για τις ενδεχόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις που έρχονται.

Πριν από λίγη ώρα, πάντως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε από το βήμα της βουλής ότι ο προϋπολογισμός του '17 και του '18 θα κλείσει χωρίς καμία αύξηση στη φορολογία των ναυτικών. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top