ΑΣΤΑΚΟΣ η Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου

Στο πόδι 3.000 αστυνομικοί

ΑΣΤΑΚΟΣ η Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου

​Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αστυνομία ενόψει των σημερινών κινητοποιήσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μετά την ανεύρεση 149 έτοιμων βομβών μολότοφ στα Εξάρχεια, κλιμάκια της ασφάλειας έχουν ήδη αρχίσει ελέγχους και συλλογή πληροφοριών για το ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την κατασκευή και αποθήκευση των βομβών αυτών στο κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικία στην οδό Ναυάρχου Νοταρά 12.

50227.jpg
Επίσης έχουν ενταθεί οι έρευνες και για τυχόν άλλες κρυψώνες με αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα, από τη ΓΑΔΑ έχει γίνει γνωστό ότι θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ από το πρωί θα βρίσκεται σε ετοιμότητα το σύνολο των αστυνομικών της Αττικής. Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου, αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται επιθέσεις.

9314755.jpg

Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να έχουν διακριτική παρουσία στη συγκέντρωση και στην πορεία που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, αλλά και στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών το απόγευμα. Όμως σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών θα επέμβουν δυναμικά για να τα αποτρέψουν.

Επίσης στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθούν ακόμα στις 18:00 στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκης, στις 12:00 στην Πάτρα, στις 18:00 στο Βόλο, στις 18:00 στην Κομοτηνή, στις 18:00 στο Αγρίνιο, στις 18:00 στα Τρίκαλα και στις 17:30 στην Αλεξανδρούπολη.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008 όταν ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός λίγο μετά τις 21:00 στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

7324393.jpg

Οι ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης διαπληκτίζονται με τον Αλέξη και τους φίλους του και λίγο μετά επιστρέφουν για να ζητήσουν τον λόγο.

Ο Κορκονέας βγάζει το όπλο και σκοτώνει εν ψυχρώ τον Αλέξη.

7112275.jpg
Η σφαίρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, διαπέρασε την καρδιά του και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Ο Αλέξης ήταν άοπλος. Το ίδιο και οι φίλοι του. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα, σαν φλόγα οργής.

Τις επόμενες ημέρες η Αθήνα και πόλεις σε όλη την Ελλάδα παίρνουν φωτιά.

Ο Επ.Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top