"ΤΡΕΜΟΥΝ" οι κάτοικοι της Ζακύνθου από το θάνατο μάνας 2 παιδιών μετά από επέμβαση ρουτίνας

ΔΕΙΤΕ όλα τα νεότερα

​Έντονο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του νησιού το περιστατικό με την μοιραία κατάληξη που είχε για την 41χρονη Ελένη Αρβανιτάκη, η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή, η επέμβαση στην οποία υποβληθηκε αφορούσε την εξαγωγή λάμας από το πόδι της. Όταν, όμως, ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.

Η κρισιμότητα της κατάστασης, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο “Παναγία Βοήθεια”.

041216210726_6342 (1).jpg

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ τα ξημερώματα της Κυριακής η γυναίκα έχασε την “μάχη” για την ζωή, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά και πολλά ερωτήματα για το τι τελικά προκάλεσε αυτό το αποτέλεσμα.

Το ερώτημα που απασχολεί πλέον τους αρμοδίους είναι κατά πόσο οι επιπλοκές οφείλονται σε κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ή σε κάποιο άλλο λόγο, όπως για παράδειγμα σε κάποιο από τα φάρμακα που χορηγήθηκαν.

Έρχεται Ειδικό Κλιμάκιο

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, συνεδρίασε το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, το οποίο διαπίστωσε πως δεν επρόκειτο για κάποιο σφάλμα στο χειρισμό του περιστατικού, ούτε εντόπισε κάποιο πρόβλημα στον έλεγχο για ύπαρξη μικροβίων στο χώρο του χειρουργείου, στα υλικά, γάζες κ.λ.π. καθόσον βγήκαν όλα αρνητικά. Ακολούθως ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε να ενημερώσει το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ.xeirourgeio.jpg

Για το λόγο αυτό σήμερα αναμένεται να φτάσει αεροπορικώς από την Αθήνα Ειδικό Κλιμάκιο για να διερευνήσει τα ακριβή αίτια, διερευνώντας εάν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Και δεύτερο περιστατικό

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και σε δεύτερο ασθενή ο οποίος επίσης διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας.

Αναστολή λειτουργίας όλων των χειρουργείων

Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα χειρουργείο ούτε καισαρικές για λόγους ασφαλείας, ενώ θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου αναφέρεται: “Με αφορμή την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών και έπειτα από όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση του Γ.Ν.Ζακύνθου, όπως πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων, μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.12.16, ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν. Σε κάθε περίπτωση, η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top