Αφημένοι στην τύχη τους οι Ακρίτες των νησιών του Αιγαίου-Αν αρρωστήσουν κάνουν το σταυρό τους

Σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται και η χαριστική βολή με την αύξηση του ΦΠΑ (VIDEO)

Αποκλεισμένοι από την πολιτεία αισθάνονται οι κάτοικοι στα νησιά της παραμεθορίου. Η καθημερινότητα τους είναι δύσκολη καθώς στερούνται ακόμη και της βασικής ιατρικής περίθαλψης. Σαν να μην έφτανε αυτό, από την αρχή του έτους έρχεται και η αύξηση στο ΦΠΑ που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών στην παραμεθόριο είναι ότι δεν έχουν γιατρούς και νοσηλευτές.

Οι περισσότεροι όπως μας αποκάλυψε η δήμαρχος Τήλου, ενώ έχουν την οργανική τους θέση στο νησί παίρνουν απόσπαση σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Το πολυιατρείο του νησιού θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 4 γιατρούς, 2 νοσηλευτές και μια μαία. Σήμερα όμως έχει μόνο μια νοσηλεύτρια:

«Όταν αρρωστήσουμε κάνουμε το σταυρό μας και πηγαίνουμε στην εκκλησιά και ανάβουμε κεράκι. Υπάρχουν γιατροί που καταλαμβάνουν θέσεις στα ακριτικά μας νησιά και μετά με διάφορα τερτίπια με διάφορα κολπάκια παίρνουν αποσπάσεις. Εδώ μιλάμε για έγκλημα, για εθνικό έγκλημα. Δεν μπορεί να αφήνεις σε ένα νησί εγκλωβισμένους 500 κατοίκους είναι φυλακισμένοι» δήλωσε στο Star η Μαρία Καμμά Αλιφέρη.

Σε απόγνωση βρίσκονται επίσης οι κάτοικοι στη Νίσυρο, στη Γαύδο, στο Αγαθονήσι στον Αι Στράτη.

Στους Λειψούς τα τελευταία 4 χρόνια δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός. Επιπλέον οι κάτοικοι βλέπουν καράβι αραιά και που, καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα δεν είναι τακτική, ειδικά τώρα το χειμώνα.

«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να εξηγούμε στον κάθε υπουργό. Παρεμπιπτόντως έχουν αλλάξει 6 υπουργοί εσωτερικών στα 2 χρόνια που είμαι δήμαρχος, σάμπως το πρόβλημα λύνεται με την αλλαγή των προσώπων και όχι με τη χάραξη μιας ενιαίας πολιτικής που θα προστατεύσει τα νησιά μας από την παράνοια του κάθε γείτονα που θέλει να γίνει ο νέος Κεμάλ» δήλωσε στο Star ο Φώτης Μάγγος.

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα στα νησιά, έρχεται από το νέο έτος και η αύξηση του ΦΠΑ. Λέσβος, Χίος και Σάμος εναρμονίζονται με την υπόλοιπη Ελλάδα και από 17% που είναι σήμερα πηγαίνει στο 24%. Στη Σάμο μάλιστα οι κάτοικοι έκλεισαν τα καταστήματα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η αύξηση σημαίνει ότι χάνεται από την οικονομία του νησιού 7% για αυτό και οι έμποροι έχουν στραφεί προς το ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση του νόμου.

Να σημειώσουμε, ότι το κόστος της προσφυγικής κρίσης σε συνδυασμό με την αύξησή του ΦΠΑ θα δημιουργήσει ασφυξία στις τοπικές κοινωνίες. Επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο με δυσμενείς συνέπειες στους κατοίκους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top