Η επόμενη μέρα της ΦΟΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ στην πλατεία Βικτωρίας

ΔΕΙΤΕ τις συγκλονιστικές μαρτυρίες στο STAR

​Η πλατεία Βικτωρίας έχει μουδιάσει από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη ξαφνικά από το πουθενά, με την έκρηξη στο καφέ Έβερεστ. Καταστηματάρχες, λαχειοπώλες, κουλουράδες και υπάλληλοι δεν μπορούν να πιστέψουν την άδικη μοίρα της Βάσως Παραστατίδου. Είχε πάει νωρίτερα απ’ ότι συνήθως στη δουλειά της για να τελειώσει νωρίτερα και να ετοιμάσει το πάρτι γενεθλίων για την 12χρονη κόρη της. Την πρόλαβε η έκρηξη.

Εργαζόμενοι σε γειτονικά καταστήματα αλλά και περαστικοί αφήνουν λουλούδια και ανάβουν κεράκια στο σημείο που έχασε τη ζωή της η 38χρονη.

Οι γείτονες περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που ακολούθησαν την έκρηξη.

«Ο κόσμος είχε τρελαθεί. Άλλοι κλαίγανε, φωνάζανε, γινόταν ένας πανικός. Οπτικά ναι την ήξερα. Μια γλυκύτατη κοπέλα, ένας άνθρωπος γλυκύτατος πολύ ωραίος άνθρωπος, ερχότανε σπάνια και πήγαινε κάτω στο υπόγειο και δούλευε λογιστικά. Εμείς ακόμα δεν μπορούμε να συνέλθουμε από αυτό», λέει ένας γείτονας στην κάμερα.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Την ίδια ώρα το ανακριτικό της πυροσβεστικής και ειδικός πραγματογνώμονας που όρισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών διερευνούν τα αίτια της φονικής έκρηξης, που έγινε στο υπόγειο του καταστήματος την ώρα που συνεργείο ψυκτικών έκανε εργασίες στα ψυγεία του καταστήματος με φλόγιστρο και φρέον.

Στην εντατική εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο ψυκτικός που έκανε τις επισκευές και που σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη ανέβηκε τρέχοντας την σκάλα του υπογείου, φωνάζοντας «Βγείτε όλοι έξω... θα γίνει έκρηξη».

Ο τεχνίτης εργάζεται σέ μια εταιρία επαγγελματικών μηχανημάτων κλιματισμού και ψύξης. Απ΄ ότι φαίνεται την ώρα που έκανε εργασίες μέσα στο κατάστημα, κάτι πήγε στραβά και έγινε η φονική έκρηξη.

Ο κύριος Δημήτρης, λαχειοπώλης, ήταν ακριβώς απ’ έξω την στιγμή της έκρηξης αλλά η μοναδική γωνιακή κολώνα τον έσωσε. «Ήμουνα στη γωνία εκεί που είναι η διαφημιστική πινακίδα, και αυτό με προστάτεψε από το ωστικό κύμα και γλύτωσα», λέει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top