ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Πούλησαν νεογέννητο για 8.000 ευρώ στην Κατερίνη

Εξαρθρώθηκε σπείρα Βούλγαρων

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Πούλησαν νεογέννητο για 8.000 ευρώ στην Κατερίνη

​Πόσο μπορεί να κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή; Για μια συμμορία Βούλγαρων που εμπορευόταν βρέφη, η ζωή ενός νεογέννητου άξιζε 8.000 ευρώ. Σ’ αυτή την τιμή άλλωστε το πούλησαν σε ένα άτεκνο ζευγάρι στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε 39χρονος Βούλγαρος, ο οποίος γνώριζε πως μια 30χρονη συμπατριώτισσά του ήταν έγκυος και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Την έπεισε λοιπόν να δώσει το μωρό της για υιοθεσία αμέσως μετά τη γέννησή του έναντι ενός χρηματικού ποσού και οργάνωσε το σχέδιό του.

Η μητέρα, συνοδευόμενη από τον 39χρονο ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο και έμεινε σε ένα διαμέρισμα συμπατριωτών της στο Μοσχοχώρι που βρίσκεται λίγο έξω από την Κατερίνη.

Στις 2 Ιουνίου γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης ένα υγιέστατο αγοράκι και πέντε μέρες αργότερα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου φιλοξενούνταν.

Στις 9 Ιουνίου ο 39χρονος μαζί με τη μητέρα και το νεογέννητο πήγαν στην Αθήνα και συνάντησαν τους υποψήφιους Έλληνες γονείς, στους οποίους και παρέδωσαν το μωρό.

Το άτεκνο ζευγάρι έδωσε 8.000 ευρώ για να πάρει το παιδί και όπως έγινε γνωστό από αυτά τα χρήματα, η μητέρα πήρε 2.000 ευρώ, το ζευγάρι που φιλοξένησε τη μητέρα 1.350 ευρώ και τα υπόλοιπα τα πήρε ο 39χρονος.

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Κατερίνης, μετά από έρευνα κατάφερε να ταυτοποιήσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας περί υιοθεσιών.

Μέχρι στιγμής πάντως η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει ούτε ίχνη του βρέφους, ούτε και των ανθρώπων που το αγόρασαν και οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τυχόν εμπλοκή των Βούλγαρων κατηγορουμένων σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις και ειδικά σε μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην ίδια περιοχή πάλι με εγκυμονούσα από τη Βουλγαρία που ήρθε στην Ελλάδα, γέννησε το παιδί της και το πούλησε σε άτεκνο ζευγάρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top