ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Ανήλικα προσφυγόπουλα εξωθούνται στην πορνεία στο κέντρο της Αθήνας

Συγκλονιστική μαρτυρία on camera

​Από το δελτίο μας στο STAR, έχουμε πολλές φορές επισημάνει με ρεπορτάζ τους κινδύνους που διατρέχουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φτάνουν στη χώρα μας.

Το CNN έρχεται τώρα με ρεπορτάζ του στο κέντρο της Αθήνας να αποδείξει του λόγου το αληθές.

Στην Πλατεία Βικτωρίας και στο Πεδίον του Άρεως, ανήλικα αγόρια που έχουν έρθει παράνομα, μόνα τους στην χώρα μας εξωθούνται στην πορνεία για λίγα ευρώ.

Ο Αλί, το όνομα δεν είναι το αληθινό του, είναι 17 χρονών. Βρέθηκε στην Αθήνα μόνος από το Αφγανιστάν. Η μαρτυρία του είναι γροθιά στο στομάχι.

«Μερικοί προσφέρουν 3 ευρώ, μερικοί 100, μερικοί 80. Δεν πάω όμως με κανέναν για λιγότερα από 60 ευρώ».

Άλλοι ανήλικοι πάνε με τους κατά πολύ μεγαλύτερους άντρες που τους το ζητούν με πολύ λιγότερα χρήματα. Από πέντε ως 12 ευρώ. Ο ανήλικος Αφγανός περιγράφει τι συμβαίνει μέσα στο Πεδίον του Άρεως όταν νυχτώνει.

Πως προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις ανώμαλες ορέξεις τους κατά τα άλλα ευυπόληπτοι πολίτες.

«Μερικοί κατεβάζουν τα εσώρουχά τους έτσι μπορείς να δεις τα οπίσθιά τους. Άλλοι έρχονται σου μιλάνε και σου δείχνουν τα χρήματα».

Ο Αλί ήρθε στην Ευρώπη με το όνειρο να σπουδάσει και αργότερα να φέρει και τη μητέρα του για να ενώσει την οικογένεια.

Όταν έφτασε στην Ελλάδα, είχε πάνω του μόνο 270 ευρώ. Δεν είχε πουθενά να μείνει, κι έτσι κύλησε στα ναρκωτικά και την πορνεία.

«Δεν το κάνω επειδή μου αρέσει... Θα ήθελα να έχω ένα κορίτσι αλλά δεν έχω χρήματα και δεν έχω επιλογές».

Στο διάρκειας του τεσσάρων λεπτών ρεπορτάζ παρατίθεται και η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία δηλώνει άγνοια για εκτεταμένη συμμετοχή ασυνόδευτων ανήλικων στα κυκλώματα πορνείας που όντως λυμαίνονται την περιοχή.

Είναι τόσο μεγάλη η απελπισία όσων ξεκινούν για το επικίνδυνο ταξίδι από τις πατρίδες τους που οι γυναίκες το αποφασίζουν κι ας ξέρουν ότι μπορεί να πέσουν θύματα βιασμού. Πολλές από αυτές παίρνουν μάλιστα προληπτικά αντισυλληπτικά σε ενέσιμη μορφή πριν ξεκινήσουν.

Η αποκάλυψη έγινε από ερευνήτρ��α της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συνολικά 65,3 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός-ρεκόρ, ξεριζώθηκαν πέρυσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top