Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης η Λέσβος λόγω της έντονης κακοκαιρίας

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους του νησιού

​Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακηρύχθηκε από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, η Λέσβος λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί.

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr, το βράδυ της Δευτέρας ήταν δραματικό για τους κατοίκους του νησιού. Μέχρι τις 23:00 είχαν πέσει πάνω από 200 χιλιοστά βροχής στην Καλλονή, ενώ ποτάμια φούσκωσαν και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Ο ποταμός Αχέρωνας μετατράπηκε σε χείμαρρο που παρέσυρε στο πέρασμά του αυτοκίνητα και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του, ενώ στην πλατεία της Καλλονής το νερό έφτασε το μισό μέτρο με αποτέλεσμα να αποκλειστούν στους δρόμους αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις στην περιοχή Παρακοίλων. Μάλιστα σήμερα τα σχολεία της Καλλονής έμειναν κλειστά λόγω των πλημμυρών.

Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν επίσης στην περιοχή Αγία Παρασκευή, στην κεντρική Λέσβο, όπου πέντε σπίτια πλημμύρισαν, ενώ ο κεντρικός δρόμος του χωριού μετατράπηκε σε ποτάμι. Προβλήματα και στο Πλωμάρι, καθώς χείμαρροι φούσκωσαν προς τον Άγιο Ισίδωρο και την Αγία Βαρβάρα με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να εισβάλουν μέσα σε ένα σπίτι και σε ένα ξενοδοχείο.

Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση ενός αυτοκινήτου που βρέθηκε μέσα στο Σεδούντα ποταμό.

Η Πυροσβεστική καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, ενώ σαν να μην έφταναν αυτά, σημειώθηκε και ισχυρή χαλαζόπτωση στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης.

Οι κάτοικοι συμβουλεύονται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top