«Κάρφωσε» Πολάκη ο Γιαννόπουλος-«Μου ζήταγαν παράνομα πράγματα όσο ήμουν στο ΚΕΕΛΠΝΟ»

«Ήθελα να υιοθετήσω προσφυγόπουλο και δεν με άφησαν»

​Τον δικό του απολογισμό, περίπου 1,5 μήνα μετά την δεύτερη αποπομπή του από το ΚΕΕΛΠΝΟ, έκανε ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

Το πρωί της Τρίτης ο κ.Γιαννόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κόντρα του με τον Παύλο Πολάκη, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τον υπουργό Υγείας.

Αν και δεν έκανε προσωπική επίθεση στον υπουργό, ο κ.Γιαννόπουλος απάντησε με αιχμηρό τρόπο, όταν ρωτήθηκε για το "ξήλωμα" του από το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων.

«Είχαμε διαφορετικές αντιλήψεις και οι παρεμβάσεις του (σσ του Πολάκη) ξεπερνούσαν το κανονιστικό πλαίσιο και εγώ δεν ήθελα να παρανομήσω», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας με λίγα λόγια να εννοηθεί ότι από το υπουργείο Υγείας του... ζητούσαν παράνομα πράγματα!

Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης ότι το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων και η διοίκηση του υπουργείου Υγείας δεν τον βοήθησαν καθόλου, ενώ όπως είπε, ακόμη και το προσφυγικό, το "σήκωσε" ο ίδιος στις πλάτες του, αναζητώντας λύσεις σε ιδιώτες και προσωπικούς του φίλους.

Ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε ειδική μνεία στα ασυνόδευτα παιδιά και αποκάλυψε ότι αν και είχε ζητήσει έγκριση αναδοχής υιοθεσίας για 5 ορφανά προσφυγόπουλα, το αίτημα του δεν προχώρησε ποτέ. Εξομολογήθηκε μάλιστα πως ένα από αυτά τα παιδάκια, είχε ζητήσει να το υιοθετήσει ο ίδιος, προσφέροντας του μια οικογένεια και ένα καλύτερον μέλλον.

Ο ίδιος άφησε αιχμές για το θέμα των ασυνόδευτων παιδιών, κάνοντας λόγο για "τεράστια πληγή", αφού κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό τους. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα ότι αυτά τα παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης επιτήδειων.

Ειδικά για την απομάκρυνση του από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ.Γιαννόπουλος επανέλαβε ότι «διαφώνησε με τον εξαιρετικά βίαιο τρόπο που έγινε».

Αναφερόμενος στον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, τον Χειρουργό, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που τον αντικατέστησε, ο κ.Γιαννόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.

«Είναι πολύ αξιόλογος, είμαστε 40 χρόνια φίλοι, γνωριζόμαστε από τα χειρουργεία στο Λαϊκό νοσοκομείο», είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του.

Της Κατερίνας Παπακωστοπούλου

Δείτε επίσης:

Γιαννόπουλος:ΤΑΥΡΟΣ ΕΝ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟ μετά τη 2η αποπομπή του από το ΚΕΕΛΠΝΟ-Τι απαντά στον Πολάκη

ΔΕΥΤΕΡΗ φορά εκτός ΚΕΕΛΠΝΟ ο Γιαννόπουλος! Με υπουργική απόφαση τον «ξήλωσαν» από τη θέση του

Στα άκρα ο Πολάκης για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Έδιωξαν τον Γιαννόπουλο, ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top