Σοβαρές ενστάσεις από πρώην προέδρους Ενώσεων για την ίδρυση της νέας δικαστικής ένωσης

Εκφράζουν την ανησυχία τους με επιστολή

Σοβαρές ενστάσεις από πρώην προέδρους Ενώσεων για την ίδρυση της νέας δικαστικής ένωσης

​Επίθεση στους «ορισμένους εκ των ανωτέρων και ανωτάτων εν ενεργεία δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που αποφάσισαν να συστήσουν Ένωση Ανωτέρων και Ανωτάτων Δικαστικών Λειτουργών με σκοπό, όπως γράφτηκε, να προωθήσουν μισθολογικά αιτήματά τους καθώς και να επιτύχουν την αύξηση του ορίου ηλικίας παραμονής στο Σώμα, παρά την υπάρχουσα απαγορευτική συνταγματική ρύθμιση», εξαπολύουν 4 πρώην πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων.

Η ανακοίνωση, που θεωρείται πως φωτογραφίζει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου που θεωρείται «εμπνεύστρια» της νέας ένωσης, υπογράφεται από τους πρώην προέδρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Κων/νο Λυμπερόπουλο, Δημ. Κυριτσάκη και Χαρ. Αθανασίου καθώς και τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων, Βασίλη Μαρκή.

Όπως αναφέρουν το γεγονός αυτό «προκαλεί θλίψη, ανησυχία για την ενότητα του κλάδου και την περαιτέρω πορεία του Δικαστικού και Εισαγγελικού κλάδου, αλλά και προβληματισμό για τη σκοπιμότητα και τους στόχους αυτού του εγχειρήματος».

Καλούν μάλιστα όλους τους συναδέλφους τους να μην προσχωρήσουν στη νέα ένωση, θυμίζοντας πως «η βασική αρχή είναι «η ισχύς εν τη ενώσει» η οποία τηρήθηκε ως κόρη οφθαλμού κατά το παρελθόν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top