«Μαζεύω 20λεπτα σε κουμπαρά για να ζήσω» - Αγρότες και εργαζόμενοι λυγίζουν στο Star

Διαμαρτυρίες και σοβαρές καταγγελίες από διάφορους εργασιακούς κλάδους

​Σε αναβρασμό είναι αρκετοί εργασιακοί κλάδοι. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν πολλές παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και την επαρχία, ενώ οι εντάσεις δεν έλειψαν.

Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν οι αγρότες στην Κόρινθο, με τα μέλη της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι αγρότες διαμαρτυρηθήκαν έντονα για τις καταστροφές που έχουν υποστεί και για την απουσία της πολιτείας.

Στα κάγκελα είναι και οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης. Ο δάκος και η ξηρασία έχουν καταστρέψει τη σοδειά και ζητούν ανακουφιστικά μέτρα, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, και βουλευτή Ηρακλείου Αλέξη Τσίπρα.

Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την εφορία προχώρησαν οι αγρότες στα Χανιά, κατά της υπερφορολόγησης. Αντίστοιχη διαμαρτυρία έξω από υποκατάστημα της εφορίας έκαναν και οι αγρότες στην Καρδίτσα.

Στα όρια τους είναι και οι εργαζόμενοι του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου, καθώς όπως καταγγέλλουν, είναι απλήρωτοι από 4 έως και 8 μήνες.

«Έχω ένα κουμπάρα για τα ψιλά και κάθε πρωί μετράω εικοσάλεπτα για να τα κάνω ένα ευρώ, ώστε να μπορώ να κινηθώ», είπε ένας από τους εργαζόμενους στο STAR.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με βασικό μέτοχο το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και χρηματοδοτείται από τον ΕΟΠΥΥ. Η διοίκηση του πανεπιστημίου υποστηρίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει να πληρώσει το ίδρυμα από τον Ιούνιο και γι’αυτό μένουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι.
ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top