Συγκλονίζει η μαρτυρία του πυροσβέστη που έσωσε τον 4χρονο στη Λάρισα από πυρκαγιά

Με αυτοθυσία, όρμηξε στις φλόγες και απομάκρυνε τον μικρό από τις φλόγες που είχαν περικυκλώσει το καροτσάκι στο οποίο ήταν δεμένος

Για τις δραματικές στιγμές της διάσωσης του 4χρονου αγοριού στη Λάρισα, το οποίο γλύτωσε από βέβαιο θάνατο, μίλησε στο onlarissa ο πυροσβέστης που με αυτοθυσία όρμηξε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να υποστεί και ο ίδιος ένα μικρό έγκαυμα.

Για τον Ηλία Αρβυθά ο λόγος, ο οποίος μια μέρα μετά την παραλίγο τραγωδία, περιέγραψε πώς κατάφερε να σώσει την ζωή του μικρού παιδιού, καθώς οι φλόγες είχαν περικυκλώσει το καροτσάκι του:

«Δεχθήκαμε τηλεφώνημα ότι καίγεται διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο στη Μανδηλαρά. Οι πληροφορίες από το κέντρο ήταν ότι εκεί ήταν εγκλωβισμένο και ένα μικρό αγόρι. Σπεύσαμε στο σημείο. Φτάσαμε γρήγορα, καθώς οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ άνοιγαν το δρόμο. Ανεβήκαμε στο διαμέρισμα. Η φωτιά, εάν δεν υπήρχε άτομο εγκλωβισμένο, ήταν μια απλή φωτιά. Έπρεπε να πλησιάσουμε το εγκλωβισμένο αγοράκι. Δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη. Μπήκα μέσα στο δωμάτιο. Το βρήκα περικυκλωμένο από τις φλόγες. Οι φλόγες ήταν δίπλα του. Το παιδί ήταν σε ένα καλοκαιρινό καροτσάκι και ήταν δεμένο».

00f441ce847904558dac3d4e4bc2ea0f.jpg
Ο 37χρονος πυροσβέστης δήλωσε στη συνέχεια, πως το μωρό «ήταν ξύπνιο και έκλαιγε. Είχε μεγάλο θερμικό φορτίο στο δωμάτιο. Όποιος και να ήταν θα έκανε το ίδιο πράγμα. Απλώς έτυχε να είμαι εγώ εκεί. Μπήκα μέσα στο δωμάτιο με τις φλόγες. Είδα ότι δεν μπορώ να το πάρω με το καροτσάκι. Το τράβηξα, το έλυσα, το πήρα στην αγκαλιά μου και το απομάκρυνα από τις φλόγες. Όταν το έβγαλα το είδα ότι ανάσαινε. Είχε ανοίξει λίγο τα μάτια του. Από εκεί κατάλαβα ότι πέρασαν τα χειρότερα. Το σημαντικό είναι να ζήσει ο μικρός. Αν δεν ζήσει για εμάς για το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια».

241116120314_4563.jpg

Όσο για τα συναισθήματά του μετά την διάσωση είπε:

«Αυτό καλούμαστε να κάνουμε κάθε φορά που πάμε για βάρδια. Το συναίσθημα πρέπει να το αφήνουμε στην άκρη. Εκείνη την στιγμή πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας. Έχουμε να σώσουμε ένα άτομο; Πρέπει να μπούμε μέσα να το σώσουμε. Μέτα το συμβάν θα σκεφτείς το συναισθηματικό κομμάτι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, χαρά, να ξέρεις ότι έβγαλες ένα μικρό αγοράκι από τις φλόγες».

241116120315_5421.jpg

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΡΑΜΑ:

Όπως έχει ήδη γράψει αποκλειστικά το star.gr, η μητέρα, κρατείται από την αστυνομία και αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Η ίδια φέρεται να κοιμόταν στον καναπέ την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πως εργαζόταν ως σερβιτόρα.

590_59457635ce51efdddf3e988359432f54.jpg
Κατά τη διάρκεια της φωτιάς εκείνη ξύπνησε και βγήκε από το σπίτι αφήνοντας δεμένο το αγοράκι στο καροτσάκι. Την ίδια ώρα, ο μεγαλύτερος γιος της, ο οποίος είναι 17 χρονών και από άλλο γάμο, δεν ήταν στο σπίτι καθώς είχε φύγει για το σχολείο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία απεγκλώβισε το παιδί, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού σε ιδιαίτερα σοβαρά κατάσταση με αναπνευστικά προβλήματα αλλά και εγκαύματα στο σώμα του από τα λουριά του καροτσιού που ήταν δεμένο.

Όπως αναφέρουν πηγές από τη ΔΕΗ το ρεύμα στο διαμέρισμα της οικογένειας, το οποίο βρέθηκε ακατάστατο με πεταμένα ρούχα και άλλα εύφλεκτα αντικείμενα που φαίνεται πως ευνόησαν την επέκταση της πυρκαγιάς, ήταν κομμένο λόγω οφειλών από το Φεβρουάριο του 2016.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η φωτιά προήλθε από τον ενιαίο χώρο του καθιστικού με το υπνοδωμάτιο. Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια δεν είχε ρεύμα εδώ και μήνες, η μητέρα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr, δεν είχε υποβάλλει κάποιο αίτημα προς τον Οργανισμό για ρύθμιση ή ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Άγνοια για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας δήλωσε και η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Λάρισας, αφού φαίνεται πως ούτε εκεί είχε απευθυνθεί η μητέρα του αγοριού.

Το αγοράκι νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση με εκτεταμένα εσωτερικά εγκαύματα λόγω του καπνού που εισέπνευσε ενώ και ο εισαγγελέας ανηλίκων ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top