Κατεβάζει ΡΟΛΛΑ αύριο το Δημόσιο – 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια

Κατεβάζει ΡΟΛΛΑ αύριο το Δημόσιο – 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ

​Γενική απεργία για αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30.

Όπως τόνισε η ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά περίπου 370.000 και από 936.000 το 2011 είναι πλέον σήμερα μαζί με τους ένστολους 567.000.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα, όπως η Υγεία, η Παιδεία και οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Έκανε επίσης λόγο για εργασιακή ζούγκλα και εργασιακό Μεσαίωνα, ενώ πρόσθεσε ότι «επίκειται σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και τα μέλη της ΠΝΟ αύριο Πέμπτη με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας.

«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η μείωση των επικουρικών μας συντάξεων, ο επαναϋπολογισμός των κύριων συντάξεων μας με σαφή μείωση τους, η άλωση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των Ταμείων μας, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου, οι επιχειρούμενες νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, στις ομαδικές απολύσεις, στο δικαίωμα της απεργίας, στον συνδικαλιστικό νόμο κλπ και κυρίως η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top