ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Υποφέρουν στη Σάμο και τη Χίο και το φωνάζουν - ΒΙΝΤΕΟ

Ούτε οι αριθμοί ευημερούν, ούτε οι άνθρωποι!

​Η Σάμος πήρε την σκυτάλη των αντιδράσεων για το μεταναστευτικό, με μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από φορείς του νησιού.

Χίλιοι πεντακόσιοι πολίτες της Σάμου έδωσαν το «παρών», διαδηλώνοντας κατά της παραμονής μεγάλου όγκου προσφύγων και μεταναστών στο νησί του Πυθαγόρα.

Η Σάμος έχει φρακάρει. Οι 2.715 εγκλωβισμένοι αλλοδαποί είναι υπερτριπλάσιοι από την χωρητικότητα του hotspot, με τον ΟΗΕ να επιδιώκει να εξασφαλίσει άλλες 414 θέσεις φιλοξενίας. Απανωτά είναι τα κρούσματα παραβατικότητας και τα επεισόδια, με αποκορύφωμα το σημερινό μαχαίρωμα δυο νεαρών Αφγανών από Μαροκινούς συνομηλίκους τους.

Η κυβέρνηση επικαλείται την ευρωτουρκική συμφωνία, που δεν επιτρέπει τη μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Στη Χίο, εκατοντάδες μετανάστες, και κυρίως γυναικόπαιδα, διανυκτέρευσαν για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ, άλλοι στην ιχθυόσκαλα, κι άλλοι στο λιμάνι, από το φόβο νέων επιθέσεων από ομάδες ντόπιων. Ανάμεσά τους και οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Ο δήμαρχος επιμένει να κλείσει το hotspot, το οποίο ήδη δείχνει τα πρώτα σημάδια εγκατάλειψης, μετά το διπλό πυρπολισμό της περασμένης εβδομάδας.

Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει στα νησιά κλειστά κέντρα κράτησης για παραβατικούς μετανάστες. Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία αρνούνται, φοβούμενοι ότι έτσι θα αυξηθεί η εγκληματικότητα.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top