Νέα δίκη για την εκτέλεση του ταξιτζή-πρώην γαμπρού της Μοσχολιού στην Πάρο – «Είναι ήρωας»

"Ήμουν για ψώνια όταν μου είπαν ότι ο αδερφός μου δολοφονήθηκε" -ΒΙΝΤΕΟ

​Σε δεύτερο βαθμό εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του ταξιτζή της Πάρου και πρώην γαμπρού της Βίκυς Μοσχολιού, Δημήτρη Μίχα. Η υπόθεση οδηγήθηκε σε δευτεροβάθμια κρίση, μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας Εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης, γεγονός που σημαίνει ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα δικάσει τη δολοφονία του 53χρονου άνδρα, ξανά από την αρχή.

Σε πρώτο βαθμό, ο ένας εκ των τεσσάρων ανδρών καταδικάστηκε σε 25 έτη κάθειρξη για ληστεία και απλή συνέργεια στη δολοφονία του Δημήτρη Μίχα.

DOLOFONIA.jpg

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Δημήτρη Μίχα, που έμεινε γνωστή ως η «αυτοθυσία του ταξιτζή της Πάρου», είχε συγκλονίσει το νησί, την 10η Αυγούστου του 2012.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Το θύμα, ο 53χρονος οδηγ��ς ταξί είχε μόλις τελειώσει τη νυχτερινή του βάρδια και έπινε καφέ με μια φίλη του, στη Νάουσα της Πάρου. Κάποια στιγμή σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς το περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα και τότε η μοίρα του έδειξε το πιο σκληρό πρόσωπο της. Τέσσερις άνδρες είχαν μόλις ληστέψει το υποκατάστημα τραπέζης, που βρισκόταν κοντά στο περίπτερο και έβγαιναν από αυτό, κρατώντας όπλα στα χέρια τους και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Οι υπάλληλοι της τράπεζας έτρεξαν πίσω από τους ληστές φωνάζοντας «πιάστε τους, πιάστε τους». Τότε, ο Δημήτρης Μίχας ανταποκρίθηκε στην προτροπή των υπαλλήλων και προσπάθησε να αποτρέψει τη διαφυγή των ληστών, γεγονός που πλήρωσε με την ίδια του, την ζωή, καθώς δέχθηκε 4 σφαίρες, αφήνοντας, ακαριαία, την τελευταία του πνοή.

"Θέλουμε απονομή δικαιοσύνης"

Η αδερφή του θύματος, Μαρία Μίχα μιλώντας στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα» εξομολογήθηκε την στενοχώρια της και εξέφρασε την ελπίδα να αποδοθεί δικαιοσύνη, για να αναπαυτεί η ψυχή του αδερφού της.

Η ίδια θυμήθηκε μάλιστα την στιγμή που έμαθε ότι ο αδερφός δολοφονήθηκε. «Είχα πάει σε ένα κατάστημα για να ψωνίσω! Εκεί άκουσα για την δολοφονία του αδερφού μου», είπε η Μαρία Μίχα, μιλώντας για τραγική απώλεια που έχει αφήσει μεγάλο κενό.

«Ο αδερφός μου πλήρωσε με την ζωή του την διαφυγή των ληστών. Η Πάρος τον ανέδειξε ήρωα της, αλλά δεν νιώθω δικαιωμένη από την πρωτόδικη απόφαση », πρόσθεσε η ίδια.

"Είμαι περήφανος για τον θείο μου"

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο ανιψιός του θύματος, ο οποίος είπε πως ευελπιστεί σε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο αποτέλεσμα. «Ο θείος μου προσπάθησε να αποτρέψει εγκληματική ενέργεια, ήταν μια πράξη με ρομαντισμό. Είμαι περήφανος γι’ αυτό που έκανε. Είναι ήρωας στην συνείδηση μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τα αρνείται όλα ο κατηγορούμενος

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, λένε ότι ο τελευταίος αρνείται όλες τις κατηγορίες. «Θα καταθέσουμε ένσταση της έφεσης, γιατί είναι πλήρως αναιτιολόγητη», είπε η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top