Να απαλλαγεί ο Ανδρέας Γεωργίου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ πρότεινε ο Εισαγγελέας!

Ζήτησε από το Συμβούλιο Εφετών να μην δικαστεί για κακούργημα

Να απαλλαγεί ο Ανδρέας Γεωργίου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ πρότεινε ο Εισαγγελέας!

Να μην δικαστεί τελικά, ο πρώην πρόεδρος της Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, για κακούργημα σχετικά με τα στοιχεία της ΕΛΤΣΑΤ του 2009, που σύμφωνα με την κατηγορία αλλοιώθηκαν για να μπει η χώρα στα μνημόνια, ζητεί από το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Ανδρέας Κούτρας.

Πρόκειται για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης για το οποίο είχε απαλλαγεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο όμως αναιρέθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.Έτσι η δικογραφία επέστρεψε στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού, όπως απαιτεί ο νόμος, για νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Συγκεκριμένα το Ποινικό Τμήμα με την υπ΄αριθμ. 1331/2016 απόφασή του αναίρεσε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η ψευδής βεβαίωση,κατά την κατηγορία, φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία του φακέλου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και ως εκ τούτου εισηγείται να μην γίνει κατηγορία για την υπόθεση.Τον τελευταίο λόγο έχουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top