ΜΟΝΟ στο STAR:Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες της Χειμάρρας για την κατεδάφιση των σπιτιών τους

«Θέλουν να αφανίσουν ό,τι ελληνικό υπάρχει και όποιος έχει καλό οικόπεδο να το πάρουν αυτοί»

​Στα 83 της η Ερμιόνη Μπρίγκου βιώνει αυτό που δεν κατάφερε να συμβεί στον Ελληνοαλβανικό πόλεμο του ‘40. Μιλάμε ελληνικά, είμαστε χριστιανοί και για αυτό μας διώχνουν. Ζούμε νέες διώξεις από τους Αλβανούς θα πει στη δύση της ζωής της.

«Ο ορθόδοξος, ο Χριστιανός ποτέ δεν μπορεί να προδώσει το έθνος, την θρησκεία, την ανθρωπιά έτσι τόσο εύκολα. Ποτέ» είπε συγκινημένη στο Star.

Δεκαεννέα οικογένειες που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα παρέλαβαν ειδοποιητήριο, με το οποίο τους δίνεται προθεσμία λίγων ημερών για την εκκένωση των σπιτιών τους στην Χειμάρρα που προορίζονται για κατεδάφιση.

«Μέσα σε 5 μέρες σου λέει φύγε γιατί θα σου γκρεμίσω το σπίτι. Θα στο γκρεμίσω» τόνισε ένας κάτοικος της περιοχής.

Η πρόθεση του Αλβανού δημάρχου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Χειμάρρας για τουριστικούς λόγο��ς.

«Θέλουν να αφανίσουν ό,τι ελληνικό υπάρχει και όποιος έχει καλό οικόπεδο να το πάρουν αυτοί» υπογράμμισε ένας κάτοικος.

Οι Χειμαριώτες που κρατούν άσβεστη την ελληνική γλώσσα ζητούν την στήριξη της ελληνικής πολιτείας και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν από την Αλβανική κυβέρνηση να γκρεμίσει τα σπίτια τους.

Έντονη είναι και η αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. Κάλεσε τις αλβανικές αρχές να προβούν άμεσα στην ακύρωση της κατεδάφισης και να προχωρήσουν σε ουσιαστικές διαβουλεύσεις με τους ιδιοκτήτες για τα σχέδια ανάπλασης της Χειμάρρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top