ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στο κέντρο της Αθήνας: Μολότοφ,ένταση και συλλήψεις-Πήρε ΦΩΤΙΑ αστυνομικός!BINTEO

Αντιδράσεις και μάχες για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα-ΦΩΤΟ

​Μπορεί για πολλές ώρες να υπήρχε νεκρική σιγή και να μην κουνιόταν φύλλο στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα και των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, ωστόσο τις τελευταίες δύο ώρες γίνεται ο κακός χαμός λόγω επεισοδίων, με ένταση, χημικά και «μάχες» μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

epeisodia2.jpg

epeisodia.jpg

epeisodia11.jpg

Όλα ξεκίνησαν όταν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών προσπάθησε να σπάσει τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων στο Πολυτεχνείο, ενώ πέταξαν εναντίον τους δύο βόμβες μολότοφ.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «μετά τις 20.00 η ένταση μεταφέρθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου. Περίπου 150 κουκουλοφόροι, που βρίσκονται στην οδό Στουρνάρη ρίχνουν βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες κάνουν χρήση χημικών. Οι άγνωστοι στήνουν και οδοφράγματα, ενώ έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Όλες οι μολότοφ είναι... δεμένες σε μπουκάλια που έχουν πάνω κάποιο εκρηκτικό υλικό».

«Είναι αρκετά τα άτομα που έχουν μαζευτεί μπροστά στην πόρτα του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη και από τις δύο μεριές. Οι μολότοφ και οι πέτρες πέφτουν βροχή! Αρκετά άτομα υπάρχουν μαζεμένα και στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ πολλά είναι και τα ξένα δίκτυα που καλύπτουν τα επεισόδια», είπε ο Παναγιώτης Μπούσιος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η στολή ενός αστυνομικού άρπαξε φωτιά και οι συνάδελφοι του ένστολου προσπάθησαν να την σβήσουν. Ευτυχώς ο αστυνομικός δεν τραυματίστηκε!

«Αυτό που καταλαβαίνουμε από τις εικόνες που μεταδίδονται είναι ότι υπάρχει ένας… οργανωμένος κλεφτοπόλεμος στο Πολυτεχνείο. Οι ομάδες των κουκουλοφόρων, των αντιεξουσιαστών έχουν εφοδιαστεί με μολότοφ, οργανώνονται, κάνουν ένα “ντου” προς τον αστυνομικό κλοιό για να τον διασπάσουν, οι αστυνομικοί απαντούν με “βροχή” χημικών, στην συνέχεια οι διαδηλωτές οπισθοχωρούν για να ανασυνταχθούν και “φτου” και από την αρχή, συνεχίζουν τα ίδια», σχολίασε η Μάρα Ζαχαρέα.

Είχε προηγηθεί ένταση στην Πανεπιστημίου, όταν διαδηλωτές της συγκέντρωσης συλλογικοτήτων, επιχείρησαν να περάσουν από το μπλόκο που έχουν στήσει στο σημείο ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών με φυσούνες, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Υπήρξαν συμπλοκές σώμα με σώμα, ενώ έγιναν και τρεις συλλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Star.

epeisodia9.jpg

epeisodia8.jpg

epeisodia5.jpg

epeisodia15.jpg

epeisodia16.jpg

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Πολυτεχνείο με προορισμό την αμερικάνικη πρεσβεία, αψηφώντας την απαγόρευση της αστυνομίας. Με συνθήματα «Ανεπιθύμητος», «Όχι στον πόλεμο, όχι στον ιμπεριαλισμό» αριστερές παρατάξεις, κόμματα, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιεξουσιαστικές ομάδες και συνδικαλιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην οδό Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν επιβάλλει απαγόρευση συναθροίσεων, στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Αθήνας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των πορειών καταλύει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού». Όπως τόνισε, «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων μέρες Πολυτεχνείου αποτελούν πρόκληση στους ήρωες του Νοέμβρη που έδωσαν το αίμα τους για τη Δημοκρατία ενάντια στην αμερικανοκρατία. Διαδηλώνουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, δίκαιη, ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να ξημερώσει».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΕΚΑΨΑΝ την αμερικανική σημαία στη Θεσσαλονίκη-Πορεία διαμαρτυρίας και στην Πάτρα

ΕΝΤΑΣΗ στις συγκεντρώσεις κατά του Ομπάμα-«Ανεπιθύμητος» φωνάζουν οι διαδηλωτές! ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top