Τα ΤΕΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ του Αμερικανού Προέδρου και τα επιφωνήματα έκπληξης-«Καλησπέρα» είπε

Ποια έκφραση από την αρχαιότητα ανέφερε

​«Καλησπέρα», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα ελληνικά του Αμερικανού Προέδρου που προκάλεσαν τις θετικές αντιδράσεις των δημοσιογράφων, Ελλήνων και ξένων, δεν σταμάτησαν εκεί.

Αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποδοχή που του επεφύλασσε, αποκάλυψε πως «πάντα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα και σήμερα με πολύ μεγάλη χαρά, πραγματοποιώ επιτέλους αυτή την επίσκεψη ως τμήμα του τελευταίου μου ταξιδιού ως Προέδρου στο εξωτερικό. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κόσμος οφείλει τα μέγιστα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. Πολλά από τα ιδεώδη της δημοκρατίας και μέγα μέρος της λογοτεχνίας, της φιλοσοφίας και των επιστημών, έχουν τις ρίζες τους, εδώ στην Αθήνα».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως «Έμαθα από την αρχαιότητα την έκφραση "καλός και αγαθός" (είπε στα ελληνικά), που χαρακτηρίζει κάποιον ο οποίος εξωτερικά διαθέτει κάλλος και εσωτερικά διακρίνεται για την αρετή του. Πιστεύω ότι αυτή η έκφραση αποτελεί την τέλεια περιγραφή της φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top