Δίκη Πολύζου: Το ΑΙΜΑ και ο εκνευρισμός του προέδρου με την μάνα «Να τα πείτε αλλού αυτά»

Όλα τα τελευταία νέα από την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο

​Το παρασκήνιο και τις εξελίξεις στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα Κοζάνης, παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

Στην δίκη, η οποία αναβλήθηκε για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, μετά την λιποθυμία που είχε η μητέρα του θύματος και κατηγορούμενη για την δολοφονία του παιδιού της, Δέσποινα Κουτσέγκου, η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη, χαρακτηρίστηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης «κατάθεση-μαμούθ» αφού διήρκησε δύο ώρες και σαράντα πέντε λεπτά. Ειδικά η φράση της γνωστής δημοσιογράφου, πως «τα έχω ζήσει όλα αυτά...», συζητήθηκε πολύ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς

Το κλίμα στην κατάμεστη αίθουσα ήταν ιδιαίτερο φορτισμένο, όπως αναλυτικά είχαμε μεταδώσει στο star.gr, ενώ πολλές φορές χρειάστηκε να παρέμβει ο πρόεδρος.

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Πλιάτσος ανέφερε πως πρόκειται για μια δίκη χωρίς την ύπαρξη πολιτικής αγωγής και αυτή η ιδιαιτερότητα επισημάνθηκε από την πρώτη στιγμή. Όπως είπε στην εκπομπή, ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του βιολογικού πατέρα του Κωστή Πολύζου ζήτησε να παραστεί σαν πολιτική αγωγή. Το δικαστήριο όμως απέρριψε την αίτηση του.

Αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση της Εισαγγελέως προς τον ανήλικο ετεροθαλή αδελφό του Κωστή, την ώρα που κατέθετε. Ενώ υποστήριξε ότι είχε μιλήσει συγκεκριμένες μέρες και ώρες με τον πατέρα του, ο πρόεδρος επεσήμανε πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες κλήσεις. Η Εισαγγελέας του είπε τότε, πως σε λίγο καιρό ενηλικιώνεται και πρέπει να πει την αλήθεια.

Στη συνέχεια σε αρκετά σημεία της απολογίας της η κατηγορούμενη, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου. Ισχυρίστηκε πως ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης, δεν της επέτρεψε να δει τον κυνηγό που εντόπισε το πτώμα του παιδιού της. Ο πρόεδρος επενέβη λέγοντας σε έντονο ύφος: «Αυτά να πάτε να τα πείτε αλλού». Λίγο αργότερα τον ισχυρισμό της διέψευσε κατηγορηματικά ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής.

Την ίδια μέρα κι άλλοι αξιωματικοί διέψευσαν ισχυρισμούς της, ότι δήθεν είχε ενημερώσει τις τοπικές Αρχές για την ύπαρξη του χωραφιού που βρέθηκε νεκρός ο Κωστής.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της ακροαματικής διαδικασίας, η Εισαγγελέας ανέγνωσε έγγραφο που απέστειλε ο γενετιστής κ.Φιτσιάλος παρά την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης.

Σύμφων�� με το έγγραφο, στην κουκούλα του αγροτικού αυτοκινήτου του πατριού του θύματος, εμφανιζόταν ισχυρότατη ένδειξη αίματος ανθρώπινου γενετικού υλικού.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή ο κ. Γιώργος Φιτσιάλος τόνισε: «Έστειλα ένα έγγραφο για να διευκρινιστούν τα ευρήματα της έρευνας του "Τούνελ" που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. Στο έγγραφο αναφέρεται πως βρήκαμε ίχνη πλυμένου αίματος στην εσωτερική πλευρά της κουκούλας. Η γενετική ανάλυση, έδειξε ότι ήταν ανθρώπινο. Στην προκειμένη εξέταση, η επιστήμη έφτασε στα όρια της. Το γενετικό αποτύπωμα που βρέθηκε, ήταν κακής ποιότητας, "κατακερματισμένο", όπως λέμε στην επιστημονική ορολογία, που δεν μπορούσαμε να "διαβάσουμε"σε ποιον ανήκει».

Υπενθυμίζουμε ότι τα ίχνη του 23χρονου Κωστή Πολύζου είχαν χαθεί από τη Σιάτιστα τον Φεβρουάριο του 2011. Οκτώ μήνες μετά ένας βοσκός εντόπισε μισοθαμμένη τη σορό του Κωστή σε χωράφι που ανήκει στον πατριό του. Τον περασμένο Ιανουάριο το ζευγάρι συνελήφθη στην Ελευσίνα, όπου είχε μετακομίσει με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Στο δικαστήριο κατέθεσαν, μεταξύ άλλων τα αδέλφια του βιολογικού πατέρα του Κωστή Πολύζου, και η θεία του που άφησε αιχμές και για τις συνθήκες θανάτου του αδελφού της πριν από 19 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η θεία του Κωστή Πολύζου ισχυρίστηκε ότι κάποιος γιατρός της είπε με βεβαιότητα, τον οποίο μπορεί να καλέσει η ίδια, ότι ο θάνατος του αδελφού της δεν προέρχεται από ανακοπή καρδιάς.

Δείτε επίσης:

Δολοφονία Κωστή Πολύζου: Στο νοσοκομείο ημιλιπόθυμη η μητέρα του μετά την απολογία της

Ο Κωστής ήταν στο χώμα και η μάνα του ήθελε κραγιόν-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η Νικολούλη για τον Πολύζο

Στο εδώλιο μάνα και πατριός για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου-Τι υποστήριξαν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top