Πάνω από 100.000 Έλληνες «φυτοζωούν» - ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ

Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

​Την ώρα που η ανεργία μαστίζει τη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 100.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι αν και έχουν μείνει χωρίς δουλειά, δεν εισπράττουν κάποιο επίδομα.

Πως ζουν; Με την βοήθεια συγγενών ή ξοδεύοντας τις λιγοστές οικονομίες τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, αφήνοντας παράλληλα απλήρωτους πολλούς λογαριασμούς και φόρους.

Η επιβίωση γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι δύσκολη, ενώ τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας σχεδόν άπιαστα. Είναι ενδεικτικό ότι από τους 1.120.843 άνεργους που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ, μόνο οι 136.123 παίρνουν το επίδομα ανεργίας σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.

Αρκετοί άνεργοι δεν γνωρίζουν αν τελικά δικαιούνται το επιδομή ανεργίας, καθώς, όπως λένε, το σύστημα εκτός από πολύ αυστηρό, είναι και ιδιαίτερα πολύπλοκο.

Αρκετοί δεν δικαιούνται το επίδομα, καθώς αν και έχουν μείνει χωρίς δουλειά, δεν θεωρούνται άνεργοι στα χαρτιά... πως γίνεται αυτό;

Ο εργατολόγος Δ.Περπατάρης, ο οποίος μίλησε στο Star, εξήγησε πως αυτό γίνεται όταν «έχει κλείσει η επιχείρηση που ασχολούνται, ο εργοδότης για τους δικούς του λογούς δεν έχει κάνει την τυπική απόλυση και έτσι δεν εμφανίζονται στο σύστημα ως τυπικοί άνεργοι και άρα δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα ανεργίας».

Ένας σημαντικότατος λόγος για τον οποίο πολλοί χάνουν το επίδομα ανεργίας είναι επειδή εργάζονται με «μαύρα» και έτσι δενσυμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό ένσημων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top