«Βράζει» ο Βοτανικός: Σε hotspot Ελλήνων έχει μετατραπεί ο χώρος όπου θα ανεγερθεί τζαμί

Τελεί υπό κατάληψη από μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές-Ανησυχεί ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωστής Παπαϊωάννου

«Βράζει» ο Βοτανικός: Σε hotspot Ελλήνων έχει μετατραπεί ο χώρος όπου θα ανεγερθεί τζαμί

​Καζάνι που βράζει είναι ο Βοτανικός, καθώς στο χώρο όπου αναμένεται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος, επικρατεί μια πολύ περίεργη κατάσταση.

Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως «Στέγη Αστέγων», και προορίζεται - όπως διακηρύσσουν οι καταληψίες - μόνο για Έλληνες. Χαρακτηριστικά, την αποκαλούν «hotspot για Έλληνες». Οι καταληψίες φέρονται να ανήκουν σε σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους, και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στο χώρο.

Η κατάληψη έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας.

Μετά τα παραπάνω, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωστής Παπαϊωάννου, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, υπογραμμίζοντας πως «η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» και έχει ήδη απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την παρέμβασή τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top