Guardian: Στην Ελλάδα καίνε ό,τι βρουν για να ζεσταθούν καταστρέφοντας τον αέρα

Πώς επηρέασε η κρίση το περιβάλλον

Guardian: Στην Ελλάδα καίνε ό,τι βρουν για να ζεσταθούν καταστρέφοντας τον αέρα

​Στη μόλυνση του αέρα στην Ελλάδα, και ειδικότερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία σημειώνει πως η οικονομική κρίση «αφήνει το αποτύπωμά της στο περιβάλλον».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, γι΄αυτό ευθύνονται η άρση της απαγόρευσης των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στις δύο μεγάλες πόλεις και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που έχει τριπλασιαστεί.

Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει ο Guardian, «οι πιεσμένοι Ελληνες» για να ζεσταθούν καίνε όχι μόνο κορμούς δένδρων αλλά και ό,τι άλλο βρουν γύρω τους.

«Ο τριπλασιασμός του κόστους πετρελαίου θέρμανσης επέφερε μεγαλύτερες αλλαγές με τους πιεσμένους Ελληνες να έχουν στραφεί στην καύση ξύλου. Η χειμερινή ρύπανση σωματιδίων αυξήθηκε κατά περίπου 30% στη Θεσσαλονίκη το 2013, με την τοξικότητα του αέρα να επιδεινώνεται τα βράδια όταν και οι φωτιές είναι αναμμένες», τονίζει ακόμα το δημοσίευμα ενώ όσον αφορά την Αθήνα αναφέρει: «Οι επιστήμονες εντόπισαν σωματίδια μολύβδου, αρσενικού και καδμίου, στοιχεία που δείχνουν πως οι κάτοικοι καίνε βαμμένο και επεξεργασμένο ξύλο, αλλά και σκουπίδια για να ζεσταθούν».

garudian-dmisoemva.jpg

Πηγή: guardian

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top