Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι κλείνουν για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου-Τι ώρα θα ξεκινήσει!

ΔΕΙΤΕ το πρόγραμμα της ημέρας

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι κλείνουν για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου-Τι ώρα θα ξεκινήσει!

​Σήμερα από το πρωί και μέχρι το πέρας της παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση σε δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους δρόμους:

Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου

Γ. Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ. Κυδωνιών, Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ν.Γερμανού, Μ.Μπότσαρη - Καραϊσκάκη - Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Στρατηγού Κακαβού.

Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή, Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ' όλο το μήκος της, Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού, Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ.Στρατού.

Από τις 5.00 το πρωί και μέχρι το πέρας της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις οδούς:

Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών, Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ν.Γερμανού.

Από τις 7.00 το πρωί σταδιακά και μέχρι το πέρας της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Μ.Μπότσαρη - Καραϊσκάκη - Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου,
Στρατηγού Κακαβού,Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή, Σουλιώτη, στο τμήμα της α��ό τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού.

Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας:

Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναπήρων πολέμου, συλλόγων, τμημάτων μαθητών, προσκόπων, οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα αντίστοιχα προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου (πρώην Κέννεντυ), από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι τον Λευκό Πύργο.

Για τους λοιπούς Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα εορτασμού θα περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές:

α.Γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την Επικράτεια, από την όγδοη (8η) πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

β.Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Με ΒΡΟΧΕΣ και ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ θα γίνουν σήμερα οι παρελάσεις-ΔΕΙΤΕ σε ποιες περιοχές

Το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας: δείτε ντοκουμέντα από το 1940!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top