Νέα διάσκεψη του ΣτΕ-Στην τελική ευθεία για τις τηλεοπτικές άδειες

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ για 2.000 εργαζόμενους

​Νέα διάσκεψη πραγματοποιείται στο ΣτΕ προκειμένου να εξεταστεί η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή στη διάσκεψη της Δευτέρας δεν έγινε ψηφοφορία ως προς τα συνταγματικά και νομικά θέματα, κάτι που «πιθανότατα» να γίνει αυτή τη φορά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης είπε πως «δικαστικές πηγές λένε ότι την Τετάρτη θα έχουμε την ετυμηγορία του ΣτΕ σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εκτός απροόπτου! Οι δικαστές έχουν ήδη μπει στην ουσία της υπόθεσης. Στην προηγούμενη διάσκε��η υπήρξαν και οι τοποθετήσεις των συμβούλων της Επικρατείας, ενώ σε αυτό το πλαίσιο, με τοποθετήσεις δηλαδή θα ξεκινήσει η διαδικασία. Στην συνέχεια εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ψηφοφορίες για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της ουσίας που απασχολούν το δικαστήριο».

Όπως υπενθύμισε ο Παναγιώτης Στάθης, «δύο είναι τα κεντρικά ζητήματα που θα κρίνουν οι δικαστές. Το πρώτο έχει να κάνει με την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) τις αρμοδιότητες του οποίου αφαίρεσε ο νόμος Παππά και τις εκχώρησε στον ίδιο τον υπουργό Επικρατείας.

Θυμίζουμε ότι υπάρχει νομολογία του ανώτατου δικαστηρίου με δύο αποφάσεις στην υπόθεση της ΕΡΤ που έλεγε ότι το μόνο αρμόδιο βάσει του Συντάγματος για να ρυθμίζει τα ραδιοτηλεοπτ��κά είναι το ΕΣΡ. Κατά συνέπεια οι δικαστές ίσως να πατήσουν και πάνω σε αυτό… Και το δεύτερο, είναι το θέμα του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών. Εκεί με βάση το κοινοτικό δίκαιο, την πολυφωνία και τον πλουραλισμό είναι πεπατημένη ενδεχομένως ότι ο αριθμός αυτός θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος».

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, κοιμούνται και ξυπνούν με τον εφιάλτη της ανεργίας και την αγωνία για το αύριο το δικό τους, αλλά και των παιδιών τους.

Για να μην μιλήσουμε για άλλους τόσους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν έμμεσες σχέσεις με τα τηλεοπτικά προγράμματα (σίριαλ, παραγωγές). Παράλληλα, η έκθεση-κόλαφος του ΣΕΒ για τα έσοδα ύψους 1,7 δις που θα χάσει το κράτος σε περίπτωση που πέσει "μαύρο" στα κανάλια καταδεικνύει το μέγεθος της τεράστιας ζημιάς, που θα επηρεάσει πολύ αρνητικά την ήδη βεβαρυμμένη ελληνική οικονομία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ κατά του νόμου Παππά από προσωπικότητες των γραμμάτων και της τέχνης

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ για 2000 εργαζόμενους-Αποφασίζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top