ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ στην υπόθεση του Γιακουμάκη- Ο εισαγγελέας ζήτησε έρευνα για δολοφονία από πρόθεση

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου

​Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς, η Εισαγγελία Ιωαννίνων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, ζητάει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και να ασκηθεί δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Νωρίτερα, κατάθεση έδωσαν δυο συμφοιτητές του αδικοχαμένου Βαγγέλη καθώς και η υπεύθυνη εργολάβος Σίτισης Ασφάλειας και Καθαριότητας της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Και οι δύο συμφοιτητές του Βαγγέλη – ο ένας από τους δύο ήταν ο συγκάτοικος του- ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν μάρτυρες βίαιων περιστατικών εις βάρος του, σημειώνοντας αμφότεροι πως άκουσαν από κάποιους από τους σπουδαστές της Σχολής, ότι κάποιοι πείραζαν τον Βαγγέλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ένας φοιτητής που φοίτησε στη Γαλακτοκομική Σχολή την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, κατέθεσε πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του 20χρονου και πως άλλοι σπουδαστές του είχαν πει, ότι τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι... Κρητικοί δημιούργησαν δύο φορές πρόβλημα στον άτυχο νεαρό.

Στις ερωτήσεις της Έδρας, αλλά και του συνηγόρου υπεράσπισης του διευθυντή, Αλέξη Κούγια, ο μάρτυρας είπε, πως ο Βαγγέλης ποτέ δεν του μίλησε για τον λόγο που άλλαξε δωμάτιο, τον Μάρτιο του 2014, ενώ όπως ανέφερε, ήταν κλειστός στον εαυτό του.

Η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης κατέθεσε στο Δικαστήριο, ότι υπήρχε ένα τετράδιο συμβάντων όπου οι φύλακες της κάθε βάρδιας έγραφαν ό,τι συμβαίνει στην Σχολή κάθε 24ωρο και ότι στη συνέχεια, το πρωί, λάμβαναν γνώση οι καθηγητές και ο διευθυντής. Μάλιστα, κατέθεσε πως στην αντίληψή της δεν είχε πέσει κάτι σε βάρος του σπουδαστή, αλλά ούτε και οι υπάλληλοί της είχαν αντιμετωπίσει ή αντιληφθεί κάποιο συμβάν.

Η μάρτυρας επίσης κατέθεσε, ότι τον Μάρτιο του 2014, ο διευθυντής της Σχολής την κάλεσε να συμμετέχει σε σύσκεψη, με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και της συνέστησε καλύτερη επιτήρηση και φύλαξη στο χώρο.

Ο συνήγορος του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, τόνισε σε δηλώσεις του ότι από την μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης, κανένας από τους μάρτυρες που έχουν εξεταστεί, δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένο περιστατικό βίας σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη, δηλαδή να το έχει δει και να το έχει περιγράψει.

Ο κ.Κούγιας άφησε αιχμές για την γνωστή δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη - που ασχολήθηκε εκτενώς με την υπόθεση στην εκπομπή της Φως στο Τούνελ- και τον Γιώργο Τσούκαλη, κατηγορώντας τους πως διόγκωσαν την υπόθεση.

Ο κ. Κούγιας άφησε αιχμές για τις δημόσιες τοποθετήσεις ιδιωτικού αστυνομικού, σχετικά με την υπόθεση Γιακουμάκη και την σχέση του, με μάρτυρα που κατέθεσε την πρώτη μέρα. Ο ποινικολόγος είπε πως κατόπιν πρωτοβουλίας του κ.Τσούκαλη ήρθε από τη Βραζιλία ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε μετά τους γονείς του Βαγγέλη, συμπληρώνοντας πως πρέπει να διερευνηθεί το αδίκημα της παραπλάνησης μάρτυρος σε ψευδορκία.

Σε δηλώσεις ο ιδιωτικός ερευνητής και συνεργάτης του κ.Τσούκαλη, ο κ.Φώντας Βρόσγος έκανε λόγο για "άθλιες συκοφαντίες", υπογραμμίζοντας πως δεν συνέβη τίποτα από τα προαναφερθέντα. Ούτε καλύφθηκαν από τους ίδιους τα έξοδα του ταξιδιού, ούτε υπήρξαν άλλου είδους συνομιλίες. Ο κ. Βρόσγος μάλιστα μετέφερε και την πρόθεση του κ.Τσούκαλη να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η δίκη διεκόπη στις 15:00 και θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη δίκη Γιακουμάκη-ΑΙΧΜΕΣ Κούγια κατά Νικολούλη και Τσούκαλη-ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top