ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ θα χάσει το κράτος, αν η κυβέρνηση ρίξει μαύρο στα κανάλια-ΒΙΝΤΕΟ

Τι δείχνει έρευνα του ΣΕΒ

​Με τεράστιες απώλειες κινδυνεύουν τα έσοδα του κράτους, εάν τελικά η κυβέρνηση ρίξει μαύρο στα τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας, παρά την αντίθετη ρητορική της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα…
Η έρευνα που διεξήγαγε ο ΣΕΒ και αποτυπώθηκε στο οικονομικό του δελτίο δείχνει ότι οι απώλειες θα αγγίξουν συνολικά τα 1,7 δις!
«Πέρα από το γεγονός ότι προσβάλλει τα δημοκρατικά αισθήματα κάθε Έλληνα πολίτη, θα έχει και σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Το μαύρο στα κανάλια οδηγεί σε μαύρους αριθμούς που δυστυχώς αγγίζουν ζημιές ποσού 1,7 δις. Αυτές οι τραγικές επιπτώσεις αφορούν τόσο τους εργαζόμενους των καναλιών, όσο και τους ελεύθερους επαγγελματίες που απασχολούνται ως εξωτερικοί συνεργάτες. Συνεπώς, ένα τεράστιο ποσό θα χαθεί κυρίως από την αγορά λιανικής», δήλωσε στο Star o γ.γ. του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός.
Συγκεκριμένα για τα επόμενα 10 χρόνια,μετά από υπολογισμό και της ενδεχόμενης απορρόφησης προσωπικού και έργου από άλλα κανάλια, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι θα υπάρξουν απώλειες για το κράτος:
-Εισόδημα απολυμένων: 692 εκατ. ευρώ

-Πολλαπλασιαστική έμμεση απώλεια εισοδήματος: 415,2 εκατ. ευρώ

-Άμεσοι φόροι, εισφορές, άμεση απώλεια: 276,8 εκατ. ευρώ
-Άμεσοι φόροι, εισφορές, έμμεση απώλεια: 166,1 εκατ. ευρώ
-ΦΠΑ, άμεση απώλεια: 99,6 εκατ. ευρώ
-ΦΠΑ, έμμεση απώλεια: 39,9 εκατ. ευρώ
-Επιδόματα ανεργίας σε απολυμένους: 15 εκατ. ευρώ
«Ο εξορθολογισμός του ραδιοτηλεοπτικού του τοπίου δεν μπορεί να συνοδεύεται με απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Σε μία χώρα,όπου η ανεργία παραμένει υψηλή πάνω από το 25%, οι κυβερνητικές επιλογές δεν πρέπει να οδηγούν σε κλείσιμο επιχειρήσεων, και νέα σειρά ανέργων, γιατί αυτό δεν βοηθάει ούτε στην ανάκαμψη, ούτε στην οικονομία, ούτε στην κοινωνική συνοχή», ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σημειώνει ότι «δεν υπάρχει παράδειγμα άλλης ευημερούσας χώρας, στην οποία η πρόσβαση σε άδεια χρήσης φάσματος τηλεόρασης να εξαρτάται από την εκτίμηση του κράτους, για το μέγεθος της διαφημιστικής αγοράς. Από το κυβερνητικό σχέδιο απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ για τις άδειες και τη χρήση φάσματος».
«Ασφαλώς και πρέπει να υπάρξει μία ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, ώστε να μην χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Κάθε θέση εργασίας που χάνεται, σημαίνει αρνητικές επιπτώσ��ις στο σύνολο της οικονομίας», δήλωσε στο Star o Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα πόσα χρήματα έχει υπολογίσει ότι θα χαθούν από το "μαύρο" στα κανάλια, με το θέμα να φτάνει στη Βουλή, μένοντας όμως και πάλι αναπάντητο.
Υπενθυμίζεται ότι τα κανάλια έχουν πληρώσει έως σήμερα μόνο για τέλη συχνοτήτων 145 εκ. ευρώ....

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Το STAR στο ΣτΕ - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση - Σε αγωνία 2000 εργαζόμενοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top