Γλίτωσε τον πόλεμο και πνίγηκε σε πισίνα-Τραγωδία για προσφυγόπουλο 1,5 έτους

ΦΩΤΟ ντοκουμέντο

Γλίτωσε τον πόλεμο και πνίγηκε σε πισίνα-Τραγωδία για προσφυγόπουλο 1,5 έτους

​Από χθες το απόγευμα μια τραγωδία συγκλονίζει την Ηλεία. Ένα προσφυγόπουλο μόλις ενάμιση έτους, έχασε τη ζωή του τόσο άδικα και πρόωρα πάνω στο καθημερινό παιχνίδι… Κι όλα αυτά την ώρα που η μητέρα του παιδιού ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της.

Το μόλις ενάμιση ετών αγοράκι έπαιζε στο χώρο έξω από την αίθουσα που λειτουργεί το σχολείο για τα προσφυγόπουλα. Όταν το είδαν κοντά στην πισίνα, εθελοντές το απομάκρυναν, όμως αυτό λίγο αργότερα επέστρεψε εκεί και πάλι. Στιγμιαία το παιδάκι έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα στην πισίνα στην οποία υπήρχαν νερά της βροχής από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Εκτιμάται πως αυτό συνέβη λίγο μετά τις 6:30. Το παιδί το βρήκε μέσα στα νερά ο πατέρας του. Το έβγαλε, το πήρε αγκαλιά και έσπευσε προς το σημείο που βρίσκονταν εθελοντές.

Εκεί προσπάθησαν με μαλάξεις να επαναφέρουν το παιδί που έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του. Δεν υπήρχε αντίδραση και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία,

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί πρώτοι σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν την αντίδραση των προσφύγων, που δεν τους άφησαν να πλησιάσουν το παιδί.

Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και των εθελοντών το παιδί μεταφέρθηκε με συνοδεία της Αστυνομίας στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Μάλιστα οι ενδείξεις που είχαν ήταν πως το παιδί είχε χάσει τη ζωή του αρκετή ώρα πριν, από πνιγμό.

Στο μεταξύ τις πρώτες ώρες η μητέρα του παιδιού που βρίσκεται στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της, δεν γνώριζε τίποτα για το χαμό του παιδιού της. Σε τρεις ημέρες θα έκανε εισαγωγή στη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου Πύργου, για να γεννήσει. Ωστόσο η γυναίκα πληροφορήθηκε το χαμό του παιδιού της, την έπιασαν οι πόνοι από το σοκ και ασθενοφόρο τη μετέφερε στο νοσοκομείο Πύργου εκτάκτως με σκοπό να γεννήσει με τη βοήθεια των μαιευτήρων…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top