ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΗΔΕΝ! Σύγχρονοι δούλοι οι πρόσφυγες – Τους δέρνουν, τους απειλούν, τους απαγάγουν

Στοιχεία ΣΟΚ για το trafficking από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Σύγχρονοι δούλοι, παράνομη διακίνηση ανθρώπων, ξυλοδαρμοί, αλλά και εμπόριο οργάνων. Μια σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορούν να ξεχάσουν το trafficking.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης δείχνουν το μέγεθος που έχει πάρει η διακίνηση και το εμπόριο των ανθρώπων.

Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, σε δείγμα 4.328 ανθρώπων που επιχείρησε να προσεγγίσει τη Μεσόγειο, 7 στους 10 απάντησαν ότι έχουν πέσει θύμα trafficking και έχουν δεχθεί προσφορά μετρητών σε αντάλλαγμα για αίμα, όργανα ή ανθρώπινα μέλη.

Οι διακιν��τές πολλές φορές χρησιμοποιούν ακόμη και την βία, προκειμένου να αρπάξουν χρήματα από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Σχεδόν οι μισοί από του�� ερωτηθέντες ανέφεραν ότι κρατήθηκαν παρά την θέλησή τους σε κάποιο στάδιο του ταξιδιού τους από ένοπλα άτομα ή ομάδες -γεγονός που θεωρείται ως απαγωγή- ενώ τα παιδιά πέφτουν θύματα πιο εύκολα. Επίσης, οι σύγχρονοι δουλέμποροι δείχνουν προτίμηση στους νέους μεταξύ 18 και 25 ετών.

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με εξαίρεση τις δομές φιλοξενίας στην Αττική, στην υπόλοιπη χώρα, ο αριθμός των ατόμων που στεγάζονται είναι σχεδόν διπλάσιος από την χωρητικότητά τους. Για παράδειγμα στην Λέσβο βρίσκονται 5,873 άτομα σε δομές που μπορούν να δεχτούν 3500 άτομα. Στη Χίο βρίσκονται 4.167 πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές που αντέχουν 1100 άτομα!

Συνολικά 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα περάσουν έναν ακόμη χειμώνα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, την ώρα που στην Ευρώπη δεν δείχνουν καμία προθυμία για το μεταναστευτικό ζήτημα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top