Άρθρο ΦΩΤΙΑ της FAZ για την κυβέρνηση:Το σύστημα Τσίπρα εκμεταλλεύεται ΜΜΕ,τράπεζες,δικαιοσύνη

Μέχρι τη Γερμανία έφτασε ο αντίκτυπος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Άρθρο ΦΩΤΙΑ της FAZ για την κυβέρνηση:Το σύστημα Τσίπρα εκμεταλλεύεται ΜΜΕ,τράπεζες,δικαιοσύνη

​Καταπέλτης είναι σημερινό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο ασχολείται με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ, της Δικαιοσύνης και των τραπεζών στην Ελλάδα.

«Το σύστημα Τσίπρα εκμεταλλεύεται τα ΜΜΕ, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη» είναι ο τίτλος του άρθρου, ενώ ο υπότιτλος αναφέρει: «Πώς η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε άθυρμα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης».

Σε αυτό, ο ανταποκριτής της FAZ στην Ιταλία, Τομπάιας Πίλερ παρουσιάζει αναλυτικά το χρονικό του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και καταγράφει τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και το ρόλο που διαδραμάτισε η Attica Bank.

Επίσης αναφέρεται στην αποχώρηση του Χρήστου Καλογρίτσα από το διαγωνισμό, στην έλευση του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και στις πιέσεις που δέχονται οι δικαστές του ΣτΕ.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δημιούργησε μέσα σε λίγες εβδομάδες μια ολόκληρη σειρά σκανδάλων γύρω από την τηλεόραση, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη. Ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας, που διακήρυσσε περισσότερη δημοκρατία και τον αγώνα κατά της διαφθοράς, κάθε άλλο παρά άμωμος αποδεικνύεται. Η αντιπολίτευση και ο κόσμος των μίντια στην Ελλάδα παραλληλίζουν τα πεπραγμένα του περισσότερο με τις μεθόδους κομμουνιστών που αναλαμβάνουν την εξουσία και θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την τηλεόραση. Η κυβέρνηση Τσίπρα προετοιμάζεται αυτό τον καιρό να κλείσει πέντε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με 2000 εργαζομένους και παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε δύο φιλικά διακείμενους επιχειρηματίες να ��νοίξουν δύο φιλοκυβερνητικούς σταθμούς, αν και οι δύο “νέοι” δεν είχαν μέχρι σήμερα την παραμικρή σχέση με τα ΜΜΕ. Ούτως η άλλως η ΕΡΤ που επανίδρυσε ο Τσίπρας με 1800 εργαζόμενους είναι από καιρό απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την κυβέρνηση», σημειώνει ο Γερμανός αρθρογράφος.

Επίσης ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρεται και στις προσφυγές που έχουν γίνει στο ΣτΕ εναντίον του νόμου Παππά.

«Ο Τσίπρας ωστόσο είχε προνοήσει, προωθώντας σε ανώτατες θέσεις δικαστικούς φίλα προσκείμενους προς την κυβέρνηση. Σ' αυτούς ανήκει και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, ο οποίος ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2015. Ανέβαλε στην αρχή την επίμαχη συνεδρίαση, μετά την διεξήγαγε για να την διακόψει στη συνέχεια. Παρατηρητές στην Αθήνα φοβούνται ότι ο τοποθετημένος από τον Τσίπρα πρόεδρος του ΣτΕ, Σακελλαρίου θα συνεχίσει να χρονοτριβεί μέχρις ότου κλείσουν οριστικά οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν πήραν άδε��α, ώστε να έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα γεγονότα κατά τη βούληση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή τη στιγμή διπλή στρατηγική. Από τη μια προσπαθεί να απαλλαγεί από δύο αντιπροέδρους του ΣτΕ, που τηρούν κριτική στάση απέναντί της, και από την άλλη να ξεφορτωθεί με νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά το ταχύτερο δυνατόν τα ανεπιθύμητα κανάλια», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της FAZ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top